Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Jadąc po nie równej drodze słyszę chyba szybę przednia która stuka . Tak bynajmniej mi się wydaje i drzwi od kierowcy tez lekkie trzaski jak ich się pozbyć . Czy dając auto do dilera znajdą przyczynę i na jaki koszt muszę liczyć?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czy dając auto do dilera znajdą przyczynę i na jaki koszt muszę liczyć?

Takie zagadki rozkminia kolega KASZPIROWSKI.... :mad2:

Opublikowano

Niestety, to wiemy.

Jednakże nikt nie wie na czym dokładnie polega problem i jak długo serwis będzie go rozwiązywał co najczęściej jest 4 dłuższe niż u innego mechanika od BMW

Tą wartość pomnóż razy cenę roboczogodziny ASO... które są też x wyższe...

Równie dobrze trzeba uszczelki drzwi nasmarować... za 5zł

Opublikowano

Drzwi.

Dzyndzel od drzwi halasuje jak cholera. A przy szybie niewiem co to. Włączam nawiew i też lekko halasuje jak by coś siedziało tam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jeśli chodzi o kołek, który pokazuje nam czy drzwi są zakluczone to wystarczy go nasmarować i przestanie pukać.

Miałem tak w poprzedniej F31.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Silikon do uszczelek w sprayu miałem to samo w F10, hałasujący bolec od centralnego.
Krzysztof
Opublikowano

Znalazłem miejsce w którym piszczy . Z początku myślałem że szyba a to jest obudowa od lusterka do góry która łączy się z szybą przednia.

Jakieś porady co można tan zrobić by zapobiec temu

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Chyba mi się udało. Miałem ten sam problem - parę razy już pytałem o to samo na forum.

Twój post mnie natchnął - dotychczas posikałem silikonem na uszczelki w drzwiach ale nic nie pomagało a teraz psiknąłem pod obudowę lusterka z głośnikiem i ..... na razie nic nie trzeszczy :)

Opublikowano
Ktoś jakiś pomysł co może trzeszczeć w drzwiach pasażera? Każda dziura odbija się w drzwiach trzaskiem, tak samo mocny bass z głośnika. Już nie mam siły do tego :D Trzask jest na wysokości tego schowka na wodę i jak trzeszczy i pociągnie się do siebie calą obudowę drzwi to przestaje na 3 sekundy. Uwielbiam to... #autaza150k+ :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Recepta na hałasujące „dzyndzle” drzwi - taśma izolacyjna czarna rozcięta na pół, owinięta 2 razy wokół dzyndzla rozwiązuje problem:) Sprawdzone!
Opublikowano
Recepta na hałasujące „dzyndzle” drzwi - taśma izolacyjna czarna rozcięta na pół, owinięta 2 razy wokół dzyndzla rozwiązuje problem:) Sprawdzone!

A recepta na drzwi, same w sobie? Obudowa drzwi albo jakby coś wewnątrz drzwi? :D

Opublikowano
Zakup G20. :8) :?:

Wykonuje darmową fotografię samochodów - PROFESJONALNA.

Dla forumowiczów na terenie Wrocławia. Portfolio. +

http://i.epvpimg.com/guXaeab.png

Zlecę import samochodów z USA/JAPONIA

Kupię:

- Boczek tylnych prawych drzwi F30 wersja Harman/Kardon

- Listwy hexagon wnętrza

Opublikowano
w c klasie jest to samo, drzwi jak peżot albo dacia :?

Wykonuje darmową fotografię samochodów - PROFESJONALNA.

Dla forumowiczów na terenie Wrocławia. Portfolio. +

http://i.epvpimg.com/guXaeab.png

Zlecę import samochodów z USA/JAPONIA

Kupię:

- Boczek tylnych prawych drzwi F30 wersja Harman/Kardon

- Listwy hexagon wnętrza