Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)

Zdaje sobie sprawe z tego ze posty tego rodzaju pojawiaja sie dosyc czesto, tak ze od razu przepraszam :lol: Mam pytanko, moze sie to wydac glupie ale czy jestem w stanie znalezc E34 z silnikiem 2.0 24V do 17000PLN?? Prosilbym rowniez o podpowiedz na co powinienem zwrocic uwage kupujac takie auto i czy jest ono drogie w utrzymaniu? jezdze glownie po miescie (dynamicznie).

TIA

Opublikowano
Znajdziesz, ale z początkowych lat produkcji czyli '90-'91. Bez Vanosa. Młodsze rocznki jeśli znajdziesz - to będą z penością nieźle zjechane. Ogólnie przestrzegam CIę przed zbytnim napalaniem się. Piątka to wspaniały samochód i będziesz się z niego cieszył pod warunkiem, że był traktowany przez poprzedniego właściela z należytym szacunkiem. Poszukaj sobie postów na temat piątki i jej potencjalnych usterek., Tu na forum sporo było tego typu dyskusji. Ja bym nie kupował piątki, która jeździła po naszych drogach. Z doświadczenia wiem, że zawieszenie w tym samochodzie jest bardzo delikatne i nie wytrzymuje polskich warunków. Poszukaj lepiej coś u sąsiadów.
Pozdrawiam, Michał
Opublikowano

Zwróć uwagę na to, czy człowieka, od którego bedziesz kupował BMW, było na ten samochód stać. To ważne. Bo jeżeli nie, to powodzenia.

Na szczęscie wszystko idzie w dobra stronę i coraz wiecej ludzi w Polsce profesjonalnie serwisuje swoje auta :) :) :)

Pozdrawiam!

Układy wydechowe do BMW: www.pamaku.pl

Ten, kto pyta jest głupcem przez pięć minut, kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

Opublikowano
Z tym autem od sasiadów to tez różnie bywa.....Kilka lat temu nabyłem ,przyjechałem na kołach no i po przeciętnie pół roku zaczelo sie niemalże po kolei wszystko na naszych dziurach rozłazic.Sporo mnie to kosztowało,a wydawało mi sie przed ,że troche się jednak pojeżdzi.Także przemyśl ten temat dogłębniej
Opublikowano
Mysle ze kasa ktora przeznaczyles jest odpowiednia. Oczywiscie mowa o rocznikach 90-92. Dobrze byloby abys oprocz tej kaski mial zelazny zapas na nieprzewidziane koszty. Ale jak poszukasz to za ta kaske znajdziesz. Zycze powodzenia i pochwal sie na forum nabytkiem.
Opublikowano

spokojnie, jak najbardziej

aktualnie jestem na etapie szukania E34, ale z motorem 525 (wlasnie sprzedalem taka z 95roku z napedem 4x4) i szukam nastepnej, tym razem bardziej typowej. radze rozwazyc ten motor, bo osiagi od 520 znacznie lepsze a roznica w spalaniu naprawde bardzo niewielka.

a rozpietosc cen to jest ogromna-od 11tys w gore

najlepiej szukaj auta bezwypadkowego, chociaz to trudne. sprawdz dokladnie zawieszenie, bo jest delikatne, a kazdy znaleziony luz to potencjalnie mozliwosc urwania z ceny. patrz na wycieki miedzy skrzynia i silnikiem, sprawdz czy wszystkie szpary karoserii sa rowne, po jezdzie testowej (proponuje troche miasto, troche na trasie-ale porzadnie ja przegazuj) zobacz jak wyglada strzalka poziomu temperatury czynnika chlodzacego-powinna stac dokladnie posrodku. podnies z tylu siedzenia i ta tapicerke pod nimi (tam w wiekszosci modlei jest aku) i obejrzyj jak tam to wyglada, czy nie jest brudno po jakiejs robocie blacharskiej.

posprawdzaj el szyby i central, poluzuj uszczelki w otworach drzwiowych zeby zobaczyc czy zgrzewy sa wszedzie identyczne-czy ktos nie wstawil tzw cwiartki"

poszukaj na forum jak zrobic test zegarow, tam moze byc opcja z wyswietlaniem koncowki numeru nadwozia. te same numery powinny byc na liczniku, nadwoziu, i chyba na wewn. stronie pokryry bezpiecznikow.

no, to tyle co mi sie przypomnialo

pozdrawiam

Rafi DJYendruh

sharky: srebrne E24 635 CSiA

Citroen XM oraz GMC Savana

GG # 142068

[email protected]

Opublikowano

Wg producenta 525 pali mniej od 520 a automaty wiecej pala tylko w miescie. 525 jest mniej wiec trudniej znaleźć dobry egzemplarz, ale z reguły jest lepiej wyposazona od 520 a osiagi ma wyraźnie lepsze.

Poszukaj czegos za 19,5-20, dogadaj sie z odpowiednio surowym diagnosta co by jak najwiecej znalazł i targuj sie! Ja tak zrobilem. Jezeli sprzedajacy twierdzi ze autko jest w stanie b.dobrym to bedziesz mial konkretne argumenty do zbicia ceny.