Skocz do zawartości

Kupilem felgi! Napiszcie jakie kupić opony do compacta?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem te Borbety 15" co mojego compacta. Teraz przymierzam sie do zakupu opon na na lato i na zime. Obecnie na stalowych mam: 185/65/R15

Napiszcie jakie byłby najlepsze opony do tego samochodu. Silnik 1.6i zeby sie za bardzo nie mulił i zeby sie tez trzymał dobrze drogi. Jakie beda najlepsze? Jakie byscie załozyli?

Opublikowano
Witam, sluchaj ja mam w swoim 205/60 R15, tez na alusach i to od E34 :twisted: ...chociaz troszeczke zaluje ze nie zakupilem 205/55 R15, bylby troszke nizej...Co do zamulki nic takiego nie odczulem (jeszcze) :twisted2: :worried:

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
czyli najlepiej 205? Bo te moje to sa 185 heh. no teraz jeszcze tylko 55 czy 60? i zaczynam szukac opon hehe
Opublikowano
Sluchaj w papierach mam napisane ze 205/60 R15 to jest standard w tych BMW-chach...wiec kupuj takie :D

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
Własnie! Ja sie nikogo nie poradziłem a kupiłem te Borbety nawet nie wiem czy one beda pasowały i czy w ogole moje obecne opony na nie wejdą bo dopoki nie kupie nowych chce zalozyc te 185/60/R15. Trzymam własnie jedną felge w reku i na nich sam takie symbole: 7Jx15H2 ET35 to beda pasowały do mojego compacta? i Jakie opony na nie wejda?
Opublikowano
Na 7J 185 są za wąskie, 205 będzie optymalne a ET 35 też ujdzie, bo ET47 przy tej szerokości to standard. Będziesz miał o 12mm większy rozstaw kół.
Opublikowano
Ale wejdą te 185 chociaz tak na jakis czas? Bo qrde musze troche kasy zorganiozwać na te opony... A chciałbym juz felgi załozyc...
Opublikowano
Popieram porzednika - zniszczysz sobie rant - tu minimum powinny być 195. Na te felgi w rzeczy samej optimum to 205, ale nie kupuj 50 - kup 60, mniej litość nad zawieszeniem - ja miałem na początku 17 calowe 225/45/ - i bolał kręgosłup - teraz mam 222/60/ - i jest duuuuużo lepiej
http://www.skredyt.pl/projekty/bmw.jpg
Opublikowano
matikte: a 225 to nie za szerokie do 316? Nie muli sie troche?