Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Muszę kupić koło pasowe,ale nie jestem pewny jakiej firmy będzie najlepszym rozwiązaniem.Każdy chwali corteco,ale i znalazłem złe opinie.

Mam do wyboru:

Swag-180€

Febi-190€

Optimal-205€

Continental-210€

Dayco-230€

Corteco -235€

Snr- ok 300€

Czy ktoś miał do czynienia z innymi firmami niż Corteco?

Biorę pod uwagę Optimal,Dayco,Snr-i tu mnie najbardziej ciekawi bo o ile snr to dobra firma to nigdy nie spotkałem się z kołami pasowymi tej firmy..

Co byście polecili ?

Z gory dziękuję!

Opublikowano
Mi nowe corteco w e39 padło po 3m-cach jazdy i ok 5 tyś km. Kupiłem oryginalną używkę i śmiga aż miło... Nie wiem czy rzeczywiście te corteco w tych niskich cenach są takiej samej jakości, co ori koła.
Opublikowano
Też miałem corteco ,dwa dni i poszło do reklamacji bo pukało jakby metal o metal i drgało kupiłem ori bmw i spokuj różnica w cenie nie aż tak wielka jak za bezproblemowa eksploatacje na nastepne 150tysi a moze i więcej.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Też reklamowałem koło corteco, akurat w aucie innej marki, co nie zmienia faktu, że to i tak najlepszy zamiennik, jak widać każdemu zdarzają się buble.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Właśnie chodzi o to,że kupiłem "oryginalną"używkę by sprawdzić jaka bedzie zmiana no i mimo,że w aukcji było "oryginał" dostałem Corteco..mimo,że wygląda prawie jak nowe to jest gorsze od mojego strego :/ nie wpada w wibracje jak stare przy 3tyś/obr,ale tłucze sie jakby mi wtryski padały xD
Opublikowano
Kupiłem z ciekawości bo nie byłem pewny czy na pewno to było koło pasowe(wibracje i dziwny dźwięk przy 3tyś/obr) i wolałem wydać 250zl niż 1000zl.Teraz jak juz wiem na.pewno,że to koło to chce kupić nowe także sokojnie,nie panikuj :cool2:
Opublikowano
Jak tak to luz .Chodziło o to że wielu kupuje używki a potem narzeka że puka stuka i cos tam albo dopiero robiłem i znowu padło i to nie dotyczy tylko bmw .Koło nie mały wydatek fakt ,ja tak miałem wymieniłem dobre na nowe bo nikt nie potrafił dać trafnej diagnozy ,teraz mam na zapas w razie czego. :cool2:
Opublikowano

Nie nie nie,używane części to nie dla mnie,już sie w życiu nauczyłem,że to nie jest dobra opcja ;)

Ok to zamówię Corteco skoro nic innego nie jest dobre :)

Dzieki za info i dam znać jak po wymianie i czy bedzie ok.

Dzieki za pomoc,pozdrawiam!

• 1 rok później...
Opublikowano
Panowie, jak jest z tym CORTECO, bo mechanik odradza, mówi że reklamacje się trafiają. Z zamienników zaleca FEBI. Podpowiecie, co kupić?
Opublikowano
Witam jakie objawy uszkodzonego kola pasowego ? Zastanawiam sie czy w moim aucie przypadkiem nie pada. Auto dostaje wibracji przy 1 tys obr na biegu jalowym i jeszcze pisk przy odpalaniu .skrzynia manual. pozdrawian