Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Planuje w swojej 530D zrobić chip i przed tym zmienić intercooler, myślałem o wymianie na taki od 535D ale tez fajnie pod względem cena jakość wypadają IC fmic, montował ktoś od nich? Jak tak to jaki model, nie ma jakiś problemów z montażem?
Opublikowano
Ten od 535d jest w zestawie power kit do 520d, a ty masz taki sam jak w 520d. Więc będzie lepiej, chociaż jak to ma być mocny program to lepiej coś większego, z drugiej strony ori plug&play kusi.
Opublikowano
Ten od 535d jest w zestawie power kit do 520d, a ty masz taki sam jak w 520d. Więc będzie lepiej, chociaż jak to ma być mocny program to lepiej coś większego, z drugiej strony ori plug&play kusi.

Raczej jakiś mega program nie będzie, ale używka IC od 535d kosztuje grosze i pasuje bez problemu, fmic nic nie maja jak narazie do F10, a Wagner trochę drogi, a od jakis X 40d raczej nie będzie pasował bez problemów?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Marian przeczytaj jeszcze raz. Odpowiedz na Twoje pytanie jest juz napisana :8)
Opublikowano

Fabryczny bedzie pasował bez problemów. Auta robia w końcu modułowo.

Wagner możwlie ze trzeba podszlifować zderzak. Wagner cena ~4k

Soft + Intercooler dla 530d mysle ze da rade pod 340KM.

Sam teraz robię cooler + wirus tyle ze w benzynie.

Tutaj filmik jak wymieniaja

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
zdaj relacje kolego bo fajna cena, da rade sobie taki IC na spokojnie, żeby nie było za gorąco, bo taki z przeróbkami i montażem pewnie z 1,5k zl, czy nie lepiej dołożyć do Wagnera który pasuje bez problemu? fmic mi pisali ze może niedługo będą mieli coś w ofercie do F10
  • 7 lat później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A ja nie mogę zdjąć tego gumowego przewodu (rury) z króćca intercoolera. Ani też od strony turbo. Zabezpieczenia w postaci druta są odciągnięte na maksa (od góry i od dołu), a przewód nie chce zejść. Nie chcę niczego połamać, tudzież ukruszyć. Robi się co prawda mała szczelina, ale przewód ani myśli "zejść". 

W modelach starszych nie miałem tego problemu. Teraz widzę wymyślili jeszcze jakieś dziwne plastikowe kształtki tam.  

Konie mechaniczne w skrócie - KM

Myślałeś kiedy by zostać dawcą szpiku kostnego? To nie boli.

http://www.dkms.pl/dawca/rejestracja/index.html

Nie zwracajcie uwagi na mego nicka, najczęściej mąż się wypowiada.

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Poradziłem sobie, dziękuję za liczne podpowiedzi! 

Konie mechaniczne w skrócie - KM

Myślałeś kiedy by zostać dawcą szpiku kostnego? To nie boli.

http://www.dkms.pl/dawca/rejestracja/index.html

Nie zwracajcie uwagi na mego nicka, najczęściej mąż się wypowiada.