Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
.................... 0,2l na minus.

Mój "staruszek" też zaniża wskazania o taką samą wartość :mrgreen: :wink:

Zorba pozdrawia !!
Opublikowano

Można zrobić korektę wskazań zużycia paliwa samemu bez żadnych komputerów. Przynajmniej w mojej bieda wersji. Na początku przekłamanie miałem około pół litra na minus.

Ja już parokrotnie osiągnąłem dystans około 1100km na jednym baku. Silnik mam zdaje się N47c (2012r.) z ręczną skrzynią biegów.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam moje X3 35i jak na 3 litrowa benzyne pali srednio 10l .

Autostrada odcinek 1100km spokojna jazda tempomat 140km /h 9.6l /100 ale gdy chcemy troche szybciej pojechac to opory powietrza robia swoje i jest masakra na baku robie jakies 550km do rezerwy.

Miasto tak 11.5 l ale wystarczy troche przycisnac i jest tragedia hehe.

Jest to moja pierwsza bmw z silnikiem na Pb i jesli chodzi o spalanie to troche boli xd ale odglos silnika i wydechu jak z NFS

Opublikowano

Na trasie 1200 km średnie spalanie 7,3 l/100 km. Miałem na haku bagażnik z dwoma rowerami.

Zaczynam tęsknić do spalania F30 - 4,2 l/100 km już się nie powtórzy....

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
U mnie w przedliftowej 2.0d spalanie w mieście bez dużych korków ok 7,5l na trasie 6-7,5 l przy prędkościach 110-150km/h
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jadąc w tym roku na wakacje, droga mijała szybko, więc na autostradzie ustawiłem tempomat na 120 km/h i tryb Eco pro. Rezultat spalanie 5.9 L ( do tego jeszcze 300 km przez małe miejscowości). X3 LCI 2.0d, koła19 " kpl. mieszany M pakiet. Samochód raczej doładowany. Ale to tak w ramach ciekawostki, ile najmniej spali :mrgreen: .
Benzyna zamiast krwi...
  • 4 lata później...
Opublikowano

Witam mam podobny problem rok temu kupiłem auto spalanie w mieście około 8 L nagle zaczęła palić 12 L

Silnik 2.0 diesel 190KM x drive 2017 czy miał ktoś podobną sytuacje i może wie co było przyczyną ???

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Raz, dwa razy w miesiącu. Jakiś czas temu wymieniłem termostat płynu chłodniczego spadło trochę ale i tak wydaje mi się, że 11 l to trochę za dużo ostatnio w trasie ją przeciągnąłem na wyższych obrotach ale nie wiele to dało :/ kolega ma ten sam silnik mówi, że nie przekracza mu 8 L na 100 km. Jaka może być przyczyna ?