Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam Bmw 318D 143KM z 2009 r.

Niestety zerwał się rozrząd i musze wymienić silnik. Pytanie czy do tego modelu pasują inne silniki ? Czy mozna włożyć 177 km lub 163 ?

Opublikowano
Model 163 konny według mnie na pewno nie. To inna konstrukcja. Ty u siebie masz rozrząd przy ścianie grodziowej, a w 163 konnej jest z przodu.Według mnie wsadzaj taki jaki masz, bo te 177 konne też maja problematyczny rozrząd, chyba ze chcesz całkiem zaszaleć i wsadzić inna jednostke (mocniejszą) ale to już dużo więcej przerabiania i pieniędzy :D
Opublikowano

silnik rozebrany ale podobno naprawa 10-15 tys to dla mnie bez sensu ...

ogolnie to jestem zielony e tym temacie z tego co czytalem u mnie jest model n47 mam do kupienia n47 tylko z 2017 r i jedni mi mowia zeby brac i wciskac na sile a drudzy ze bez sensu i lepiej kupic taki sam...

Opublikowano
Szukaj 177 konnego n47d20c. Na 1 ogień wymień w nim rozrząd - na graty rozrządu, które montowane są w 184 konnym n47n. Zakup silnika z 2017 wymagałby zakupu silnika z całym osprzętem.
Opublikowano

Witam, potrzebuję pilnej pomocy, orientuje się ktoś czy do e90 1.8d 122konie mogę włożyć jakiś inny silnik? np 143konie- po lifcie lub 163konie- ewentualnie polifta 177koni, bądz od e46 1,8d 115koni albo 150koni?

Obróciło mi panewkę;/

Opublikowano
Witam. Posiadam Bmw 318D 143KM z 2009 r.

Niestety zerwał się rozrząd i musze wymienić silnik. Pytanie czy do tego modelu pasują inne silniki ? Czy mozna włożyć 177 km lub 163 ?

Lepiej poszukaj taki sam jak miałeś a przy jakim przebiegu strzelił?

Opublikowano
Ludzie co wy piszecie ,pisze ze ma samochód z 2009 roku . Wiec na pewno ma n47 o obniżonej mocy do 163km . Przeczytaj ze słupka jaki masz kod silnika . Nie zamontujesz bloku z 2017 r bo jest inny .
Opublikowano
Ludzie co wy piszecie ,pisze ze ma samochód z 2009 roku . Wiec na pewno ma n47 o obniżonej mocy do 163km . Przeczytaj ze słupka jaki masz kod silnika . Nie zamontujesz bloku z 2017 r bo jest inny .

Ok nie doczytałem , ze ktoś inny pyta , goły słupek m47 jest taki sam . Różni się osprzęt .