Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ;) udało się przełożyć fotele, teraz pora na podsufitkę, stąd też jedno pytanie : którędy wyciągać w sedanie ?

upolowałem ładny komplet w czerni, pytanie jak z wyciągnieciem starej i włożeniem nowej bez uszkodzenia i zaginania

drzwiami, bagażnikiem ? Jakieś doświadczenia ?

Wiem, że mogę iść i próbować, ale nie chce złamać nigdzie nowej podsufitki

Opublikowano
o ile dobrze pamiętam to w fabryce wkładają przez przednią albo tylnią szybę. Wtnij szybe wsadz podsufitke a na koniec wklej nową szybę :D
Opublikowano

W A6 C6 wychodziłem bagażnikiem, ale to było kombi. Przy E90 też się zastanawiałem nad tym, bo planuję zmienić sufit na czarny. Wydaje mi się że trzeba położyć fotele i próbować drzwiami, przygięcie sufitu będzie nieuniknione. Najlepsza opcja to tylna szyba, ale np. ja nie chciałbym swojej wycinać.

Jak sobie nie poradzisz to daj znać, jeśli masz szyberdach to chętnie wezme ten sufit :)

Opublikowano

hej

zapytaj Damiana (dam89), on u siebie w e90 przekładał ostatnio podsufitkę.

viewtopic.php?f=158&t=300781 link do Jego galerii

viewtopic.php?f=158&t=300781&start=105#p2412991 - link do akcji z wymianą

Galeria: E91 320D LCI M-Pakiet 2009r.

2010-2016 E46 Touring 320D 136km 2000r.

2016-2017 E91 318i LCI 143km 2008r.

2017 E91 320d LCI 206km|393Nm 2009r.

kod zniżkowyna 5€ do Carly: XAZHF8

http://yanosik24.pl/widget/64583.png

• 1 rok później...
Opublikowano

Panowie,

temat trochę stary, ale odgrzewam. Muszę wymienić swoją podsufitkę w e90 sedan. Idealnie byłoby bez wyjmowania szyby (takiego talentu niestety nie mam;)

Czy moglibyście pokrótce opisać jaki jest sprawdzony patent żeby zrobić to najmniej dolegliwie?

pozdrowienia

P