Skocz do zawartości

Uszkodzony nadajnij/transmiter z KLUCZYKA BMW E46

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Mam problem. Nieumiejętnie wcisnąłem przycisk otwierania drzwi na kluczyku w mojej E46 i uszkodziłem nadajnik/transmiter (jak to się nazywa poprawnie?) w kluczyku. Wygląda to na tą chwilę tak:

IMG_20171003_144845_1.jpg

W jaki sposób najprościej rozwiązać ten problem? Można kupić sam nadajnik? Ile to kosztuje i gdzie można kupić?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
LŁo Boże odaj to komuś kto ma większe pojęcie niż ty. To co ty uszkodziłeś to jest tylko przycisk. Trzeba wstawić nowy lub używany z innego pilota. Najtaniej chyba i najprościej to kupić używany i mieć dodatkowo dwa zapasowe. Druga opcja to pojechać do sklepu z elektroniką. Może dobiorą coś pasującego rozstawem nóżek i wysokością. Edytowane przez Jack79
Opublikowano
Jak widać uszkodził Ci się mikrostyk, i pewnie nie da się go już sensownie poskładać więc musisz wymienić na nowy. Jak kolega wyżej piszę poszukaj pasującego w sklepach int i przelutuj.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
No ale jak kupię używany kluczyk z elektroniką i przełożę tą elektronikę (płytkę) do mojego kluczyka, to ten drugi kluczyk będzie bezużyteczny, bo nawet nim drzwi nie otworzę?
Opublikowano
Cześć,

Mam problem. Nieumiejętnie wcisnąłem przycisk otwierania drzwi na kluczyku w mojej E46 i uszkodziłem nadajnik/transmiter (jak to się nazywa poprawnie?) w kluczyku. Wygląda to na tą chwilę tak:

IMG_20171003_144845_1.jpg

W jaki sposób najprościej rozwiązać ten problem? Można kupić sam nadajnik? Ile to kosztuje i gdzie można kupić?

Hej,

W aso wymieniasz na nowy na zamówienie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Musisz przelutować sam przycisk, a nie przełożyć elektronikę. Wszystko zostawiasz stare a przekładasz tylko przycisk. Nowy kluczyk w ASO to 800 zł. Taniej będzie załatwić przycisk i dać komuś przelutować.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To musze się do ciebie wybrać, bo mam tylko jeden. Ale z zachodniopomorskie troche daleko
Opublikowano
Jak dokupisz jakiś kluczyk nawet nie działający to można przelutować sam mikrostyk lub jak wspominałem wcześniej zamontować jakiś zastępczy.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
8 razy to już posaliśmy, ale wojtek z elektroniką ma zero wspólnego. Kup kluczyk, otwórz go i zanieś obie płytki elektronikowi jakiemuś. Powiedz która ma działać. Zapłacisz jakieś 20-30 zł i po problemie. Zrobi to każdy elektronik, który ma lutownice.
Opublikowano

podepnę się pod temat

kupował ktoś z was nową elektronikę kluczyka z all,,,gro np http://allegro.pl/elektronika-kluczyka-pilota-bmw-e46-e39-e38-433mhz-i6940907382.html

działa to w ogóle czy lepiej szukać używanego kluczyka i przekładać

i co z tematem ładowania w stacyjce bo ta nowa elektronika ma ewidentnie na zdjęciu zwykłą baterię a nie akumulator

Opublikowano
Twój pilot to nie jest oryginalny pilot z e46, tylko chiński zamiennik. Dlatego też mikrostyk z oryginalnego pilota nie koniecznie musi pasować. Dlatego najlepiej dobrać jakiś w sklepie elektronicznym. Kluczyk dorobić można zdalnie, potrzebny tylko moduł EWS(uziemione auto na kilka dni) Też mam możliwość dorobienia kluczyka/naprawy EWS. I jeśli chodzi o dorabianie, to najlepiej opierać się o oryginalnego pilota/oryginalną elektronikę kluczyka, masz wtedy wszystkie funkcje jak np otwieranie szyb z pilota.