Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Jakich używacie płynów do spryskiwaczy oprócz oryginału? Zeby czujnik zczytywal ja stosuje bp i nigdy nie miałem problemu z czujnikiem tylko tej stacji nie ma w mojej miejscowości. Macie sprawdzone inne plynu z innych stacji bądź firm typu plak które czujnik zczytuje jak oryginał? Edytowane przez ganio28
Opublikowano
Ta klawiatura w tel wszystko mi poprzekrecala bp jest ok a chodzi mi o inne bo bp stacji nie ma w mojej miejscowości. A jak z innych stacji bądź plaka czy innych firm tak aby czujnik zczytywal
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To jest z tym jakiś problem? Ja leje taki z lidla po chyba 4 zł za 5 litrów letniego, a może i taniej i nie miałem nigdy żadnego problemu.

P.s. Wez to edytuj, co pisałeś, bo ciężko się to czyta. Taki przycisk edytuj masz na poscie po prawej u góry.

Opublikowano
polecam lekturę https://kosmetykaaut.pl/

stosuję do swoich aut kosmetyki SONAX`u, nic innego na żadnym moim aucie nie leży, czasami wleję płyn do spryskiwaczy SONAX i jedyne co zauważam to brak smug... aczkolwiek kiedyś mi przedstawiciel tej firmy opowiedział jak to jest z tymi płynami i uwierz mi, kupując bańkę 4 czy 5 litrow za prawie 30 PLN w zimie gdzie potrafi zejść jeden dziennie nie jest to w ogole opłacalne wiec nie wiem co płyn do spryskiwaczy miałby mi popsuć w aucie.... zamarznąć? zapchać przewody, uszkodzić wycieraczki, szybę... uszczelkę szyby ? Porysować ją ? Pojecia nie mam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nic ci nie zrobi. Jedyna różnica to że te za 30 zł ładnie pachną i ktoś musi opłacać tych prezesów shella i bp :D . Letni płyn w zeszłym roku zamarzł mi w e46, to pojechałem do podziemnego garażu, żeby odmarzło i tyle. Nalałem zimowego. Nic od tego nie popękało ani nic się nie popsuło. Wiadomo, każdy kupuje co tam chce, ale kolega się pyta jaki będzie u niego działał. Odpowiedz jest jedna każdy:)
Opublikowano
Niestety się mylisz. Ba płynie nie ma co dziadować. Oczywiście kupować na stacji nie ma sensu, ale kupowanie np płynu z biedry to ryzyko. Z płynu mogą się wytrącać osady które mogą zatkać układ spryskiwaczy. Ponadto płyn z biedry niszczył lakier, co było akurat najbardziej widoczne w autach ze spryskiwaczami na powierzchni maski. Sensownego gotowego płynu moim zdaniem nie da się kupić za mniej niż 10-15 PLN za letni i 20 PLN za zimowy, za 4-5 litrów.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dlatego masz tam takie siteczko:) Ale e46 mam ponad 6 lat, raczej rzadko inwestuje w coś lepszego na szybę i nigdy nie czyściłem tego sitka. Pompka też cały czas oryginał. Co do wpływu na lakier to się nie wypowiem, ale myślę, że gófna mew, soki z drzew i sól z ulic robią mu dużo gorzej niż płyn z biedy. W końcu prezydent tam kupował!

Poczytałem o płynie z biedronki. Brudził lakier i trzeba było korzystać z pasty lekko ściernej, ale to było w czerwcu 2014

• Członkowie klubu
Opublikowano
W lecie zalewam tylko wodą demineralizowaną, bo mam dostęp do stacji uzdatniania wody i jest zawsze czysto i bez smug. Na zimę zalewam to co jest na stacji zimowego i nie zagłębiam się za bardzo w skład, bo w każdej jest praktycznie to samo.
  • 4 lata później...
Opublikowano
Ja zima i lato leje płyn z Orlenu. Fakt drogi, bo 30 zł/4l. ale ja mało jeżdżę więc mało mi go schodzi. Żadnych problemów z czujnikiem i przyjemny zapach.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja ogólnie Psik Psika z autolandu bo fajnie pachnie i chyba jak już większość nie ma alkoholu metylowego .W auchanie ma dobrą cenę . W tej samej cenie jest też na Crab-ie . Każda więcej wydana złotówka to zmarnowana . Problem z czujnikiem braku płynu miałem zimą na mrozach . Olałem sprawę . Przesiadam się między kilkoma pojazdami w tygodniu i tam nie ma sensora i żyję .