Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam takie pytanie posiadam w swoim aucie (e46 2001r.) seryjne radio kasetowe

Nie chce tego przerabiać bo wygląda ładnie a poza tym mam sterowanie w kierownicy. Proponowali mi wstawienie jakiegoś radia i interfejs do sterowania z kierownicy ale nie chce tego zmieniać.

Na wydruku modelu w opcjach mam :

- Radio bmw business

- Cd changer I-BUS Preparation

Zmieniarki oryginalnej nie posiadam tylko tak jak pisałem radio na kasetę .

Chciałbym wstawić jakoś zmianiarkę mp3 i mam pytanie czy da się to zrobić tak aby sterowanie było z kierownicy i czy ten opis sugeruje ze w aucie posiadam odpowiednie kable? .

I następne pytanie:

Jaka zmieniarkę kupić i ew. gdzie (mieszkam w krakowie)

za pomoc z góry dziękuje i pozdrawiam

Opublikowano
dodam od siebie, ze jest to bardzo dobre rozwiazanie. w polskich realiach interfejs kosztuje 370 - 400 zl, przejsciowka 30-50 zl, 110 zl instalacja, jesli nie chcesz sie sam bawic. W okolicach 600 zl+ cena zmieniarki masz juz zalozon komplet do mp3.
DIESEL POWER
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam,

Czy w opisywanym tutaj przypadku podlaczania zmieniarki poprzez interfejs potrzebny jest oryginalny kabel BMW, czy wystarczy ten dostarczany ze zmieniarka? Mam zamiar podlaczyc w swoim e46 zmieniarke i jestem prawie pewien, ze nie mam kabla... samochod jest z 2000 r i ma fabrycznego kaseciaka business. Czy gdy kupie zmieniarke np Alpine, interfejs i przejsciowke, to bede jeszcze potrzebowal kabla? :doh:

Pozdrawiam,

Wiktor

Opublikowano

Czy w opisywanym tutaj przypadku podlaczania zmieniarki poprzez interfejs potrzebny jest oryginalny kabel BMW, czy wystarczy ten dostarczany ze zmieniarka?

Potrzebujesz oryginalny kabel ktorego jeden koniec bedzie pasowal do oryginalnego radia samochodowego.

Opublikowano

witam

A czy mogę się z podobnym pytaniem podłączyć? Mam zmieniarkę w bagażniku lecz bez wkładu, zmieniarka oryginał BMW na 6 płytek(nazwy nie pamiętam w tej chwili) , myślicie ,że mógłbym sie pokusić o poszukanie gdzieś jeszcze takiego wkładu bo jak do tej pory to kiszka:)

Za podpowiedzi dzięki

Chyba chciałbym sprzedać swoją i zamienić na nowszy model...może 7-kę?