Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

F31 szarpanie przy pelnym gazie,moja f31 320xd automat przy mocnym wcisnieciu gazu szarpie,co to moze byc

Przebieg 180 tys,rocznik 2014,pomocy,zadnych bledow w komputerze nie ma,

Opublikowano

Ja obstawiam Xdrive.

Sprawdz cisnienie w oponach. Czy masz 4 identyczne gumy (firma, model i bieżnik)?

Pozdrawiam

Maciek

Opublikowano

A możesz opisać to szarpanie? Chodzi o jakieś jedno mocne szarpnięcie i spokój czy ciagłe szarpanie które trwa jakiś czas np 10, 20 , 30 sekund lub do momentu odpuszczenia gazu?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
Mam 3 nowe opony ,jedna na tyle stara tzn 2013 rok ale bieznikowo odstaje od reszty okolo 4 mm

4 mm to dla xdrive przepaść. BMW twierdzi, że 1 mm jest dopuszczalny, ale nie zalecają.

Załóż 4 nowe gumy i wtedy sprawdź.

Pozdrawiam

Maciek

Opublikowano

3 nowe opony zostaly zalozone w bmw munchen niederlasung na serwisie,jest to odnotowane w ksiazce serwisowej elektronicznej,zostawili jedna stara opone

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zgadzam się z przedmówcami, nie możesz mieć takiego kompletu opon. Pewnie to już rozwaliło xDrive ,albo dopiero rozwali...
Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano
3 nowe opony zostaly zalozone w bmw munchen niederlasung na serwisie,jest to odnotowane w ksiazce serwisowej elektronicznej,zostawili jedna stara opone

ASO :-) i wszystko jasne:-)

Pozdrawiam

Maciek

• 7 miesięcy temu...
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Jeśli dzieje się to przy przyśpieszaniu to niestety może być to skrzynia rozdzielcza,mialem ten sam Problem f34xdrive 320d skrzynie rozdzielcza wymienilem w serwisie Bmw wroclaw koszt to 15500 zl.Ku mojemu zdziwieniu BMW pokrylo koszty naprawy poniewaz jak mnie poinformowano auto ma co prawda 4 lata ale ma stosunkowo maly przebieg(53000tys)