Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, czy na nakrętce od zbiornika płynu wspomagania powinna być guma uszczelniająca? Bo mi się trochę leje z niego i wydaje mi się, że powinna być jakaś guma której u mnie nie ma.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak powinna być.

I pewnie jest ale tak zgnieciona , że jej nie widzisz.

Czasem wystarczy tylko ją odwrócić.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
  • Moderatorzy
Opublikowano

Gdzie tego szukać? Tak, żeby były z odpowiedniego materiału?

Kiedys szukałem oringów do dolotu od wlotów odmy, czujnika temperatury. Trafiłem jakieś z sklepie motoryzacyjnym na sztuki. Po tygodniu jak je wywalałem, żeby na ASO zamienić już pbyły poparciałe i odkształcone.

Opublikowano
Nie dał bym 16zl bo można za 50gr dobrać idealny oring

Dasz namiary na jakąś aukcję czy szukać w motoryzacyjnych?

Opublikowano

Byłem na wiosce i kupiłem w sklepie gdzie jest kupa części do maszyn rolniczych :mrgreen: 5 lat już ten oring ładnie trzyma. Był to nie okrągły tylko taki płaski. Boki jak od monety.

Nie bawię się w jakieś tanie zamienniki ale za kawałek gumki nie dał bym prawie 20zl.

Czy są z odpowiedniego materiału? Nie wiem, ale już 5 lat trzyma więc mogę wydać te kilkadziesiąt gr co 5 lat. Nje musi trzymać 15 lat jak oryginał. Nie jest to jakiś element że ryzykuje jakąś awarią więc można oszczędzić

• Moderatorzy
Opublikowano

No tak, przecież rolnicze muszą być z odpowienich materiałów również. O tym nie pomyślałem, a w każdej mieścinie mniejszej taki sklep jest.

Następnym razem spróbuję poszukać. Dzięki za podpowiedź :)