Skocz do zawartości

CHECK !!!! CO OZNACZA ??? NIE PALI!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czesc dzis rano wyskoczyl mi nastepujacy check:

BRAKE LIGHT CIRCUIT +

TAIL LIGHT FAILURE +

kontrolka check mruga a auto nie reaguje na przekrecenie kluczyka , nie kreci wogole rozrusznik.

Co oznacza ten blad i jak go zlikwidowac zeby auto palilo ? Mial juz ktos to?

Opublikowano
aku ok. radio gra lampki swieca, sprawdzalem go, wynika ze chodzi o tylne swiatla. ale przez to by nie palil ?? cos mi sie nie podoba
Opublikowano
zmienialem dzis tylne lampy z oryginalnych na tez oryginalne wszystkie zarowki zmienialem , spr. ok swiecily odpalil mi wyjechalem z garazu zgasilem umylem auto i juz kluczyk nie reagowal nic... moze jakies zwarcie w tylnych lampach i dlatego nie pali
Opublikowano
Myslalem ze moze automat. Mi sie zdarzylo ze zostawilem skrzynie biegow w pozycji D i sie zastanawialem dlaczego mi nie chce palic ;)
Opublikowano
to pierwsze to chyba chodzi o obwod swiatel stopu (przynajmniej tlumaczac to co tam wyskakuje) a drugie to uszkodzenie tylnych swiatel moze gdzies robi sie zwarcie? np po umyciu dostaje wody i po ptakach wystaw auto na slonce niech wysuszy i moze cos z tego bedzie.
Opublikowano
CIRCUIT to nie zwarcie , tylko obwod. Uszkodzony obwód swiatel stopu. Jestem pewny ze dlatego nie che cie wypuscic na droge bez swiatel. Logiczne calkiem :mrgreen:

Była E34 M50 2.5 24v :) czerwona

Była Lancia Lybra 2.4 jtd SW lx 2000

Jest Citroen c5 2.2 hdi 2001 exclusive

Jest E34 524 td 1991

1997 YZF 750R (4hd)- sold- nastepny sezon juz hayabusa

http://img244.echo.cx/img244/9103/podavatar6bx.jpg

Opublikowano

Zadziwia mnie to( co oni w BMW wymyślają)..

U mnie co prawda wywali bład świateł ale zaby aż auto nie chciało odpalić z tego powodu?? Wiem,ze różnica technologiczna iwiekowa.

Niby logiczne i nie głupie ale czy aż tak by poszli szeroko?

Będziesz Mógł Wyprzedzać :D

Kto za młodu głupim nie był - ten na starość nie zmądrzeje...

Opublikowano
Wydaje mi sie ze swiatla stopu nie sa powodem tego ze auto nie chce odpalic. U mnie jak nie mialem swiatel stopu caly czas wyswietlal sie komunikat ze nie mam swiatel stopu a auto normalnie jezdzilo.
Opublikowano

juz wiem co bylo . Dziwna sprawa i kolejne pytanie. zmienilem tylne lampy z rocznika 95 na 93 i okazalo sie ze wtyczki roznia sie podlaczeniem przewodow i po nacisnieciu stopu palilo bezpieczniki.

Wiecie cos o roznicy w inst w lampach rocznikami??