Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Miesiąc temu kupiłem E90 318i z 2007r z przebiegiem 123,000KM , wtedy auto nie kopciło i nie brało ani grama oleju, z resztą tak było do zeszłego tygodnia.

Zauważyłem ze ubyło oleju a auto puszcza od czasu do czasu niebieskiego bąka a silnik pracuje jakby nieco głośniej. :shock:

Silnik jest suchy jak pieprz, dwa tygodnie temu zostało zrobione kompletne uszczelnienie, wymieniony olej oraz filtry i po przejechaniu około 1000KM od wymiany pojawił sie taki problem.

Pierwotnie silnik był zalany olejem Millers NanoDrive EE LONG LIFE 5w40 a mechanik który się za to zabrał zalał Castrolla Magnateca o takich samych właściwościach.

Jeden z moich znajomych podsunął mi pomysł aby spuścić tego castrola i wlać Millersa .

Macie jakieś inne pomysły ?? :cry2:

Pozdro.

Opublikowano
Jesteś pewien tego przebiegu? Czy puszcza bąka na zimnym silniku czy dopiero na gorącym silniku? Za każdym razem puszcza bąka czy po dłuższym postoju podczas ruszania?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Co oznacza kompletne uszczelnienie? Niech pracuje na wolnych obrotach 10min i przygazuj, jak pojawi się niebieski dym to do zrobienia uszczelniacze zaworowe.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

To nie ma się nad czym rozwodzić, tylko robić kompleksowo remont głowicy włącznie z wymianą rozrządu, bądź opcja budżetowa, ale ryzykowane, wymienić same uszczelniacze zaworów.

Poza tym taki temat o N46 wypływa co chwilę na forum, warto poczytać bo lektura jest obszerna.

Nad przebiegiem się nie zastanawiaj, to tylko liczby, nic nie mówiące o stanie auta.

Opublikowano
ja wymienialem uszczelniacze przy 140 teraz 190 i nic niepuszcza i niebierze zadnego oleju moze na 15tys ze 0.2l zadnego remontu nie musisz robic tylko znajc sobie kto ci to zrobi bez sciagania glowicy
Opublikowano

Witam,

robiłem w Raszynie u Andrzeja G. Z rozządem komplet 1500, po przebiegu 178K.

Polecam.

Opublikowano
Z "rozrządem" winno być po poprawnie.
Opublikowano
Ogarnąłem już mechanika który zrobi to bez ściągania głowicy.

Orientujecie się jaki może być koszt takiego zabiegu ?

Miałem dokładnie ten sam problem jeszcze miesiąc temu, uszczelniacze zaworowe bez ściągania głowicy za 700zł załatwiły sprawę, przejechałem 3000km i oleju nic nie ubyło.

Opublikowano
Ogarnąłem już mechanika który zrobi to bez ściągania głowicy.

Orientujecie się jaki może być koszt takiego zabiegu ?

Miałem dokładnie ten sam problem jeszcze miesiąc temu, uszczelniacze zaworowe bez ściągania głowicy za 700zł załatwiły sprawę, przejechałem 3000km i oleju nic nie ubyło.

czy mozesz podac namiar na mechanika ktory robil uszczelniacze w tej cenie? jakie miasto?

• 1 miesiąc temu...