Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zastanawiam się czy czasem sprzęgiełko z kompresora nie leci w kulki bo teraz mam pewność ze obojętnie jaka temperatura samochodu jest silnika jak i temperatura wewnątrz pojazdu to klima się włącza tylko jak gwałtownie przyspieszę samochodem to na raz się włączy. (lecz jak włączę klimę to widać ze sprzęgło kręci się razem z kompresorem...)
Opublikowano
Dzis chciałem sprawdzić to co napisałeś że jak gwałtownie przyspieszysz to się włączy klima... akurat nie mialem gdzie przyspieszać ale zrobiłem przegazówkę na wysokie obroty i klima zaskoczyła.... a zrobiłem to w sumie 4 minuty po odpaleniu
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pozwólcie że podepnę się pod temat.

Koledzy możliwe, że w mojej wersji nie ma napinacza paska klimatyzacji ?? tylko jakiś elastyczny pasek.

Jeśli tak będzie to czy założenie nowego paska bez przyrządu będzie możliwe ?

zajrzałem z góry i nie widzę napinacza między rolką sprężarki klimatyzacji a kołem pasowym.

Silnik M57TU z Września 2006

Jedyne wiarygodne media....:Woda, prąd, gaz...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No u siebie nie widzę ;)

A po vin przywołuje dwa paski...

Jedyne wiarygodne media....:Woda, prąd, gaz...
Opublikowano
Moja X5 jest po wizycie u mechanika wstepnie do wymiany elektormagnes kompresora.... ale narazie odołożyłem tą wymiane na rzecz wymiany świec żarowych bo idzie zima ;)
Opublikowano
w 3.0d najlepiej też zregenerować sterownik świec lub go wymienić bo też często padają (częsta przypadłość w e60/e61)
Opublikowano
Tak.. wymienię swiece i sterownik żeby juz był cały komplet nowy wtedy bede miał pewność że w mrozy bez problemu mi odpali po nocy
  • 9 miesięcy temu...