Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich. Mam małe pytanko. Mam problem ze skasowaniem inspekcji w BMW E34 525i. W e30 miałem ten sam problem ale po wymianie tzw. akumulatorków znajdujoncych się w liczniku problem został rozwionzany.Podejrzewam że tu jest ten sam problem i mam pytanie czy e34 równiesz posiada owe baterie lionowo-cadmowe i gdzie sie one znajdują?
Opublikowano

Problem inspekcji poruszany byl na forum chyba juz setki razy.

Mimo wszystko polecam urzadzenie do kasowania takich rzeczy. Takie urzadzenie mozna zakupic na allegro za niecalo 100zl.

Polecam, tez nie moglem skasowac inspekcji a to robi to bez problemu

Opublikowano
Witam problem jest już rozwiązany.Faktycznie nie było masy w gnieżdzie i pobrałem ją z silnika teraz wsio gra.Dzięki za podpowiedzi.
Opublikowano
Witam. A może ktos wie jaka jest przyczyna zanikania stanu licznika po krótkiej jezdzie. Jak postoi pare godzin w garażu to wszystkie cyferki widać a po jakimś czasie znikają. Jest to e34 525 TDS. Dzieki. Pozdrawiam.
Opublikowano
Jest to standardowy problem w modelach gdzie wyświetlacz umiejscowiony jest w zegarze prędkościomierza. Problem tkwi w połączeniu samego wyświetlacza z płytką drukowaną i niełatwo jest z tym sobie poradzić. Ktoś kiedyś na forum wspominał o jakimś sposobie lecz musiałbyś poszukać.