Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Czy jest na forum ktoś z wydechem od MG Motorsport?

Jakie macie opinie i doświadczenia?

Ja po przejrzeniu rynku wybierałem pomiędzy MG, a Remusem. Reszta niestety prawie dwa razy droższa.

Zdecydowałem się na wydech, na dwie strony po jednej końcówce. Dodatkowo będzie zmiana dyfuzora na M Performance od 335i. Dlatego kolejne pytanie: Czy wszyscy macie oryginalny dyfuzor czy ktoś korzysta z zamienników? Jeśli tak to skąd i jakie wrażenie co do trwałości i jakości wykonania?

Z góry dziękuję za info i konstruktywne porady:-)

Pozdrawiam

Maciek

Opublikowano

Strasznie konstruktywny komentarz:-)

Gdzie napisałem, że wydech od 335i? Pisałem o dyfuzorze, a to chyba różnica?

Dziękuję za rzeczową wypowiedź.

Decyzja o chipie jest już podjęta w Unitronicu. Jednak chce, żeby pracowali już na samochodzie z wydechem.

Pozdrawiam

Maciek

Opublikowano

Raczej chodziło o wydech ala 335i/340i.

Co do dyfuzora to pytanie czy zależy Ci na oryginalnym karbonie czy nie. Jeżeli nie to bierz zamiennik. Jak chcesz mieć tylko wygląd karbonu to bierz zamiennik i oklej :cool2:

Opublikowano

Hej,

Może nie precyzyjnie się wyraziłem. Dyfuzor podoba mi się ten oryginalny w czarnym macie z miejscami na pojedyncze końcówki z dwóch stron.

W wielu postach ludzie piszą, że np. przedni dyfuzor nie warto brać oryginału. Dlatego jestem ciekaw jak wygląda porównanie oryginału z zamiennikiem w przypadku dyfuzora?

Pozdrawiam

Maciek

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Widzisz i tu zaczynają się schody.

Ja robiąc wydech w Ulter dostarczyłem od razu dokladkę tylną M performance. Na miejscu dowiedziałem się, że dobrze, że ori, bo bardzo często je montują i nawet kupując od jednego dostawcy różnią się pasowaniem.

Niedawno Pani E. w swojej czwórce przerobiła ten problem tylko z przednią dokładką. Jak jedna się połamała, zamówiła u tego samego dostawcy "taką samą" dokładkę. Piszę w cudzysłowie, bo przyszła zupełnie marnej jakości. Zwrot i kolejna już była ok.

Zresztą wszystkie przednie dokładki ori, czy nie ori nie są idealnie spasowane, taki ich urok.

Zamów zamiennik, zawsze możesz zwrócić według opisów z allegro.

Benzyna zamiast krwi...
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Kupiłem zamiennik na próbę bo zawsze można oddać. Spasował na 95% - aby zobaczyć kilka milimetrów większy odstęp od jednej ze stron zderzaka trzeba kucnąć w odległości 20 cm od tylnego zderzaka. Nie widać tego stojąc za autem - tylko jeśli oczy będą na wysokości samego dyfuzora czyli zobaczy to tylko ktoś na podnośniku podczas wymiany oleju :) Moim zdaniem te 5% nie jest warte ok 1800 zł różnicy. Z tym że mój to wersja z wydechem na jedną stronę.
Opublikowano

Czesc,

Czy możesz podesłać jakiś link gdzie kupiłeś?

Pozdrawiam

Maciek

Opublikowano

Założyłem wydech m performance od 340i do mojej 330i.

Za wydech płaciłem 3378 pln, osłony chromowane 2 szt. - 790 pln, dyfuzor m-pakietowy 237 pln a za montaż 560 pln (trzeba było spawać) - ceny brutto.

Montowałem w ASO - Auto Fus.

Sprzedam koła zimowe do E84 WZ-318 7,5X17 ET-34 5X120, Opony Pirelli Sottozero 2 225/50/17
Opublikowano

gratki :)

mina kierowcy 335i, który CIę objezdza musi byc bezcenna. I to zastanowienie -pewnie nie wciskał gazu do spodu..... a może jednak to nie bylo 335i :mad2:

Opublikowano

Założyłem taki wydech nie po to żeby udawać 340 i ale po prostu podobają mi się pojedyncze rury po lewej i po prawej bardziej niż podwójny z jednej strony.

No i oczywiście dla brzmienia:)

Sprzedam koła zimowe do E84 WZ-318 7,5X17 ET-34 5X120, Opony Pirelli Sottozero 2 225/50/17
Opublikowano

Panowie,

Naprawdę nie musimy czegoś robić dla innych lub żeby coś udawać.

Ja robię taki wydech bo taki mi się podoba i wg mnie wygląda najlepiej do m pakietowego tyłu:-)

Ktoś inny powie, że tylko podwójna końcówka z jednej strony, a ktoś jeszcze inny powie, że jak chcesz mieć sportowy samochód dobrze brzmiący to go sobie kup za 1 000 000:-)

Wg mnie ważne, żeby podobało się właścicielowi.

Pozdrawiam

Maciek

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dokładnie :) Amen.
Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano

Jedź do Michała do MG i rób wydech, nie będziesz żałował.

Wszystko ręczna robota z nierdzewki, żaden badziew z alledrogo.

Miałem w swoim motocyklu - wiem co mówię :)

Sprawdź na ich profilu jakie autka tam przyjeżdżają...

H-D w Katowicach nie ściąga wydechów z USA tylko odsyłają do Michała seryjne nowe motocykle.