Skocz do zawartości

Zmiana Systemu Audio Prosze o opinie i uwagi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chce rozszerzyć sobie system audio radio BMW E39 Philips Business CD RDS z dużym Mid z telefonem, Glosniki przód to wysokotonowe i niskotonowy, tył półka niskotonowe, w drzwiach przod mam zwrotnice z wejsciem na głosniki sredniotonowe i podłaczyłem je i nic nie graja , czy do tego jest inne radio żeby to grało ?

moja Zwrotnica http://prussianmotors.com/Empower/Pictures/inv_000871_02.jpg

Opublikowano
  • Moderatorzy

Nic nie zrozumiałem, ale polecam system JBL :mrgreen:

http://static.pokazywarka.pl/7/w/u/7320aee93df1d4f68ed5bda7d219a38b_orig.jpg

Opublikowano
  • Autor
Chodzi mi o to Jak Podłaczyłem orginalne głasniki średniotonowe te co sa w przy nawiewie nie działaja dlaczego ??? W zwrotnicy jest wejscie czarne na głosnik ... i co dalej z tym zrobic
Opublikowano
  • Moderatorzy

Te na drzwiach przy nawiewach chyba tylko w HI-FI i w DSP były dostępne.

Oba zasilane wzmacniaczem z bagażnika. Nie wiem czy nie były jakieś inne zwrotnice.

Jak masz miernik to podepnij się w zwrotnicę i zobacz czy w ogóle sygnal daje. Może masz inne parametry głośnika, a może zwrotnica nie puszcza nic.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Dokładałem te głośniki u siebie w e39 kiedyś.

Wystarczyło wpiąć i działały.

Niestety nie powiem czy zwrotnice były identyczne. Nie pamiętam. Ja nie miałem oryginalnie zwrotnic z wejściem na średniotonowy ale dokupiłem takie zwrotnice co takie wejście miały i zagrało.

W systemie HI-FI to zwrotnice są raczej tak zbudowane , że te głosniki grają bez przeróbek.

Ale w DSP to chyba każdy głośnik jest zasilany oddzielnie i wtedy zwrotnice są inne. Zapewne wystarczy drobna przeróbka zwrotnic.

Miałem zwykłe radio.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
  • Autor

Dzieki za odp.

Może to wina radia ??? jakies inne musi być ... A co do zwrotnicy to te Czarne wejscie na głosnik moze być tylko wtykiem bez przejscia ? Sprawdze miernikiem.

Jesli nic nie pojdzie to jaka zwrotnice kupic zeby podłaczyc te 3 głosniki zeby działało chyba ze mozna przerobic ta orginalna co jest ...

Opublikowano
  • Autor

Dięki za odp.

Zastanawiam się nad kupnem zwrotnic Orginalnych do e39 z ta opcja HiFi żeby mi grał te głośniki średniotonowe tylko nie bardzo wiem jakie to maja być. Ktoś pomoże ?

Pozdrawiam