Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, mam pytanie czy mozna jakos zaprogramowac xenony czy tez ringi tak zeby swiecily w czasie zamykania czy tez otwierania samochodu przez jakis czas, dodam ze mam bi-xenon auto z 2006 roku, pozdrawiam
  • Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Jeżeli zgasisz auto wyciągniesz klucz ze stacyjki i mrugniesz światłami ( długie ) raz to lampy powinny zapalić się chyba na 30 sekund a pózniej same zgasną

Tak przynajmniej mam w jedynce.

Opublikowano
Dokładnie tak samo w trójce. Tez mam biksenia i tak własnie to działa. W sumie to długo nawet nie wiedziałem ze mam ten follow me home ( bo mi to po prostu do niczego nie potrzebne ) i kumpel mi to dopiero pokazał.
virus by Masters - 190km, 395Nm
Opublikowano
witam, mam pytanie czy mozna jakos zaprogramowac xenony czy tez ringi tak zeby swiecily w czasie zamykania czy tez otwierania samochodu przez jakis czas, dodam ze mam bi-xenon auto z 2006 roku, pozdrawiam

W wersji po lifcie tzw "welcome light", przy otwieraniu z pilota zapalają się światła postojowe i jeśli masz "LIGHTS PACKAGE" to dodatkowo świecą się klamki z zewnątrz.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano

Ja mam pakiet oświetlenia i świecą się ledy pod klamkami w momencie otworzenia z pilota, ale podobno można też zaprogramować ringi, żeby się zapalały. W wersji po lifcie wystarczy ustawić przełącznik świateł na AUTO, wtedy przy otwieraniu zapalają się ringi, ale to też trzeba ustawić chyba w opcjach, ew. zakodować. Już było o tym na forum, nawet filmiki na YT o tym są.

Pzdr.

Opublikowano
Ja mam pakiet oświetlenia i świecą się ledy pod klamkami w momencie otworzenia z pilota, ale podobno można też zaprogramować ringi, żeby się zapalały. W wersji po lifcie wystarczy ustawić przełącznik świateł na AUTO, wtedy przy otwieraniu zapalają się ringi, ale to też trzeba ustawić chyba w opcjach, ew. zakodować. Już było o tym na forum, nawet filmiki na YT o tym są.

Pzdr.

Ja ustawiam to Idrive'em. Wchodzę w ustawienia auta, światła i tam jest "welcome lights", klamki mi się podświetlają i zapalają ringi oraz tylne postojówki. Fajnie to wygląda.

Opublikowano

Pzdr.

Ja ustawiam to Idrive'em. Wchodzę w ustawienia auta, światła i tam jest "welcome lights", klamki mi się podświetlają i zapalają ringi oraz tylne postojówki. Fajnie to wygląda.

Masz LCI :)

No u mnie tak nie ma :( ale może da się to zakodować.

Pzdr.

Opublikowano

Pzdr.

2007 to jeszcze nie LCI ;)

mozliwe ze od tego roku to wprowadzili bo u mnie jest dokladnie tak samo - postojowe+klamki - bardzo fajny efekt po ciemku :8)

Opublikowano
U mnie bez idrive ustawiasz opcję "follow me home" w komputerze na desce, ponadto masz możliwość wyboru czasu świecenia się lamp. pozdrawiam
Opublikowano

Pzdr.

mozliwe ze od tego roku to wprowadzili bo u mnie jest dokladnie tak samo - postojowe+klamki - bardzo fajny efekt po ciemku :8)

Dokładnie, nie mam LCI, LCI było od końca 2008. Ja mam koniec 2007 i tutaj już był lift w środku taki delikatny, typu aluminiowe obwódki.

Po za tym soft się zmienił w Navi i szybciej chodzi.

Opublikowano (edytowane)

Pzdr.

Dokładnie, nie mam LCI, LCI było od końca 2008. Ja mam koniec 2007 i tutaj już był lift w środku taki delikatny, typu aluminiowe obwódki.

Po za tym soft się zmienił w Navi i szybciej chodzi.

No to sorry, faktycznie. Ale w takim razie chodzi o wersje właśnie po tym lifcie :), zobaczymy, jak u mnie wypali z tym kodowaniem to też się ringi będą świecić :)

Pzdr.

Edytowane przez eXiDe
Opublikowano
Myślę, że żadnego problemu z zaprogramowaniem tego nie powinno być.

Opublikowano

tak się ustawia w wersji po lifcie:

http://img602.imageshack.us/img602/3636/e90lights.jpg

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam! moze ktos odswiezyc temat jesli udało mu sie ustawic ta funkcje w przed lifcie?

Po zgaszeniu samochodu, dźwignię od świateł pchasz do przodu.. Tyle.

Pzdr.

Opublikowano
follow me home , o tym wiem , bo juz w e46 byla ta opcja , mi chodzi o to zeby po nacisnieciu pilota otwieraly sie drzwi i zapalaly ringi... mam wersje przed liftem , wiem ze po lifcie wystarczy zostawic przelacznik swiatel w trybie auto... ale przed liftem to nie dziala...
Przeciwnik SERII.
Opublikowano
follow me home , o tym wiem , bo juz w e46 byla ta opcja , mi chodzi o to zeby po nacisnieciu pilota otwieraly sie drzwi i zapalaly ringi... mam wersje przed liftem , wiem ze po lifcie wystarczy zostawic przelacznik swiatel w trybie auto... ale przed liftem to nie dziala...

Było o tym, pozostaje chyba kwestia zabawy z kompem, albo rzeźbienie z instalacją ;)

Pzdr.

• Zarejestrowani
Opublikowano

Panowie co to za bajki opowiadacie;p

Ja mam przedliftową bez Idrive i jak otwieram auto to zapalają mi się ringi i świecą tak z 15 sekund albo jak otworze drzwi, a ustawiałem wszystko przez OBC manetką :) Poszperaj w opcjach gdzie jest kluczyk z ptaszkiem i kluczyk z jakims tam innym znaczkiem i w podopcjach będzie ikonka otwartej kłódeczki klikasz i wybierasz znak swiatyel postojowych ,. czy jakos tak bo piszę z pamięci ;)

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

Opublikowano
Panowie co to za bajki opowiadacie;p

Ja mam przedliftową bez Idrive i jak otwieram auto to zapalają mi się ringi i świecą tak z 15 sekund albo jak otworze drzwi, a ustawiałem wszystko przez OBC manetką :) Poszperaj w opcjach gdzie jest kluczyk z ptaszkiem i kluczyk z jakims tam innym znaczkiem i w podopcjach będzie ikonka otwartej kłódeczki klikasz i wybierasz znak swiatyel postojowych ,. czy jakos tak bo piszę z pamięci ;)

Masz 2008 wiec poliftowa.

Opublikowano
Ja również mam "welcome light's" ze sterowaniem w menu komputera - (nie mam nawigacji) występuje to w wersjach poliftowych. pozdr...
Opublikowano
rocznik 08' to niekoniecznie lift - LCI sa produkowane od wrzesnia 2008

Zgadza sie. Nie mam wersji LCI ale wiem zebyl lift miedzy rocznikami 2005 i 2008 tylko nie pamietam kiedy. Dodano wtedy kilka poprawek. Rozmawialem kiedys z kims z tego forum na ten temat i mowil ze mu brakuje tych swiatel powitalnych ale podobno nie jest to taka prosta sprawa aby to dolozyc. A mial chlopak pojecie bo pracowal wtedy na codzien w Bawarii i mial doposazona swoja 330d prawie we wszystko.

P.S. pisze teraz z telefonu. Jak siade pozniej przed komputer to znajde jego nick z forum. pozdr.