Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Gdzie znajduje sie czujnik termometra zewnetrznego i do czego jest podlaczony? Prawdopodobnie mi wypadl albo ktos go zle podlaczyl, bo na wyswietlaczu ciagle pokazuje mi -37c.
W BMW Blisko Masz Wszędzie
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Wcześniej działał prawidłowo?

Najczęściej zabrudzone/zaśniedziałe styki przy czujniku temp. U mnie właśnie tak było.

Sam czujnik jest zaczepiony za zaślepką obok halogenu po stonie kierowcy.

A tak wogóle to było już na forum, użyj opcji szukaj to się dowiesz więcej :)

Pozdrawiam, Mariusz

"Mario"

F11 Sophisto Grau

http://i59.tinypic.com/242j57c.jpg

Opublikowano
Dzieki. Faktycznie, jakos z rozpedu nowy temat napisalem. Nie wiem czy wczesniej dzialal bo samochod kupilem tydzien temu.
W BMW Blisko Masz Wszędzie
Opublikowano
Mam taki sam problem: komputer wskazuje mi -37st.C. Dotarłem do tego złącza, ale nie mogę go rozłączyć żeby przeczyścić. To złącze się odkręca czy wyciąga szarpiąc? Pytam się bo nie chce uszkodzić go np. mocno ciągnąc zamiast odkręcając.
Opublikowano

Ja też mam -37 i straciłem nadzieję, że coś się zmieni...

Temp była ok i nagle słyszę ding, ding, -37!!!! a Tu ze 30 stopni lato! :shock:

Pewnie zgubiłem czujnik... :oops: cóż przeszukałem wszystko i ani śladu czujnika, ani kabelka nie widać... jest tam coś co nie jest zakończone wtyczką, ale czy to to! Kupiłem nowy czujnik no i... trudno go podłączyć gdyż oryginalnej wtyczki brak!

No więc tak jeżdzę sobie z tym -37 stopni... latem nawet zanim klimę włączę to chłodniej się robi 8)

Pozdrawiam

Eulem

E39 [E34/E36]

a tu gram: http://s1.metaldamage.pl/c.php?uid=227838