Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Jakiś gamoń (ew. gamońka) najpewniej cofał autem z hakiem i zrobił mi wgniecenie na drzwiach kierowcy w kształcie kuli. Oprócz tego wgniecenia jest jeszcze jedno spowodowane tymże wgnieceniem - większa połać blachy się poddała.

Byłem w firmie zajmującej się wyciąganiem wgniotek (tzw. PDR) - stwierdzili że nie do wykonania ponieważ blacha się rozciągnęła.

Wiem że najlepiej zobaczyć to na żywo a nie ze zdjęć ale jak Wy to oceniacie? Szukać dalej kogoś kto to wyciągnie czy od razu do blacharza/lakiernika?

Swoją drogą gdzie jest dobry blacharz/lakiernik w Świętokrzyskim (dokładniej Starachowice) ? Ktoś coś wie?

https://drive.google.com/drive/folders/0BxDJCp3PZ2TkNlQtSDAta1VwbUk?usp=sharing

Opublikowano
Coś chyba kiepska ta firma ;) chociaż może to faktycznie inaczej na żywo wyglądać. Jedź do jakiegoś mądrego blacharza, może nie trzeba będzie kombinować ze szpachlowanie za bardzo :)
Opublikowano

Złożyłem zapytanie w drugiej firmie i otrzymałem tą samą odpowiedź - zbyt przeciągnięte, nie do naprawy.

Szukam teraz możliwości zminimalizowania tego oraz będę oddawał do lakierowania wraz ze szpachlowaniem :mad2:

Mam tylko dylemat gdzie w okolicach Starachowic ktoś mi to dobrze zrobi plus parę małych poprawek

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mi sie wydaje ze jest to do zrobienia gorsze widziałem wyciągane ale może się myle na pewno pytał bym w różnych miejscach o ile lakier masz oryginalny.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Widziałem już gorsze wgniotki. Dobry blacharz zrobi Ci to bez szpachlowania. Na pewno nie pakowałbym się w szpachle gdy nie ma takiej konieczności. Poszukaj sprawdzonego blacharza w okolicy, lepiej zapłacić trochę więcej niż szpachle nakładać
  • 3 tygodnie później...