Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

w związku że jestem w posiadaniu BMW E36 320i które dopiero kupiłem i jestem nowym na tym forum mam kilka pytań wcześniej jezdziłem tylko japońcami a teraz skusiłem się na BMW i nie żałuję jazda jest piękna tym autkiem ale do rzeczy.

pierwsze pytanie to po przekręceniu stacyjki (licznik elektroniczny) pod wskaźnikiem kilometrów wyświetlają się diody od serwisu oleju świecą się dwie ostatnie ktoś powiedział mi że jak przedostatnia zgaśnie to auto stanie i nie pojedzie dalej i czeka mnie wizyta w serwisie aby zresetować to ile w tym prawdy i jak mogę samemu to usunąć.

drugie to na komputerku od temperatury zewnętrznej podana temperatura wyświetla mi minus 37stopni może trzeba to zresetować ale jak to zrobić bo że 37stopni jest ale mi wskazuje minus

trzecie jak dostać się do nawiewu bo cały czas grzeje mi ciepłe powietrze i to jeszcze tak jak by chciało a nie mogło wentylator chodzi ale nic nie dmucha myślę że jakaś linka się wychaczyła ale nie wiem jak to rozebrać

będę wdzięczny na wszelkie odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegę z POZ.

Sorry, ale na te problemy o które pytasz jest wiele informacji na forum. Porządek musi być i użyj z łaski swojej OPCJI SZUKAJ :search: :search:

bo zaraz Cię zlinczują. Uwierz mi że znajdziesz wszystko w kilka chwil.

Człowiek nabiera doświadczenia z wiekiem. Szkoda, że jest to wieko od trumny.
Opublikowano
A w którym miejscu pod zderzakiem on jest?
Umiesz czytać? Przeczytaj i postaraj się zrozumieć to co napisał Remlen.
http://i3.tinypic.com/w1v0w6.jpg
Opublikowano
Poradziłem sobie z problemem komputera i powiem że nie pomogliście mi sam doszedłem do wszystkiego każecie szukać a tam nic nie ma wszędzie odsyłacie do funkcji SZUKAJ ale co mi tam znalazłem mechaniora i on dopiero mi wytłumaczył o co chodzi z funkcją oil serwice ( mowa o serwisie wymiany oleju ) skasował mi to i teraz wszystko ruszyło na nowo i to za darmo zrobił, powiem krótko byłem na forum mazdy speed bo miałem mazdę i tam lepiej wszystko wytłumaczyli i powiedzieli u was to strach zapytać co i jak a jestem w posiadaniu BMW i myślałem że mogę tu na coś liczyć no cóż myliłem się Przeżyję i z resztą problemów poradzę sobie bo muszę a szkoda bo po to to forum istnieje
Opublikowano
Poradziłem sobie z problemem komputera i powiem że nie pomogliście mi sam doszedłem do wszystkiego każecie szukać a tam nic nie ma wszędzie odsyłacie do funkcji SZUKAJ ale co mi tam znalazłem mechaniora i on dopiero mi wytłumaczył o co chodzi z funkcją oil serwice ( mowa o serwisie wymiany oleju ) skasował mi to i teraz wszystko ruszyło na nowo i to za darmo zrobił, powiem krótko byłem na forum mazdy speed bo miałem mazdę i tam lepiej wszystko wytłumaczyli i powiedzieli u was to strach zapytać co i jak a jestem w posiadaniu BMW i myślałem że mogę tu na coś liczyć no cóż myliłem się Przeżyję i z resztą problemów poradzę sobie bo muszę a szkoda bo po to to forum istnieje
Patrzac na wyzej cytowany post nie pozostaje mi nic innego jak tylko Ci współczuć.. EOT z mojej strony.
Opublikowano
troche chłpak ma racji ta wyszukiwarka nadaje sie na papier do ......

Wyszukiwarka dziala moze nie idealnie ale calkiem przyzwoicie. Trzeba po prostu nauczyc sie ja obslugiwac. Wlasciwie dobrane slowa kluczowe maja duze znaczenie. Czasami warto zaznaczyc opcje "szukaj wszystkich slow" co pomoze w odsianiu zbednych tematow ktore nie tycza sie naszych poszukiwan.

powiem krótko byłem na forum mazdy speed bo miałem mazdę i tam lepiej wszystko wytłumaczyli i powiedzieli u was to strach zapytać co i jak a jestem w posiadaniu BMW i myślałem że mogę tu na coś liczyć no cóż myliłem się Przeżyję i z resztą problemów poradzę sobie bo muszę a szkoda bo po to to forum istnieje

Moze mazdaspeed jest wiekszym forum i wiecej ludzi regularnie go przeglada dzieki czemu wieksza ilosc osob odpisuje na nowe tematy. Tutaj panuje zasada nie powtarzania stalych tematow w stylu cytuje "wyswietla mi minus 37 stopni celcjusza" albo " jak zresetowac kontrolke oleju". Rozumiem gdy ktos ma nietypowe BMW i zadaje takie pytania; ale E36 ? :norty: Przynajmniej jedna trzecia forum poswiecona jest E36 i chyba o E36 najwiecej sie tutaj pisze.

Nastepnym razem poszukaj albo przynajmniej postaraj sie poszukac. W wiekszosci przypadkow znajdziesz odpowiedz prawie natychmiastowo. :cool2:

Opublikowano
RUDY 102 napisał:

troche chłpak ma racji ta wyszukiwarka nadaje sie na papier do ......

Wyszukiwarka dziala moze nie idealnie ale calkiem przyzwoicie. Trzeba po prostu nauczyc sie ja obslugiwac. Wlasciwie dobrane slowa kluczowe maja duze znaczenie. Czasami warto zaznaczyc opcje "szukaj wszystkich slow" co pomoze w odsianiu zbednych tematow ktore nie tycza sie naszych poszukiwan.

Dokładnie Lukasz ma racje. Wystarczy się trochę nią pobawić i wszystko można znaleźć. Tylko, że...patrząc na NOWYCH poprostu Im się nie chce i od razu "walą z grubej rury". Przecież o inspekcji można zanaleźć interesujący temat w kilkanaście sekund, ale po co skoro można zrobić śmietnik i i pytać o to co jest nierzadko kilka tematów poniżej na tej SAMEJ stronie!!!!

Sorry za OT

Człowiek nabiera doświadczenia z wiekiem. Szkoda, że jest to wieko od trumny.