Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
@Kruk - zerknąłbyś na mój VIN? D367114

Na stronie https://www.bmw.pl/pl/footer/quick-link/bmw-vehicle-recalls.html

mam info, że jest akcja "Kod akcji technicznej: STOP011056"

Trochę szybko, wymieniali mi przecież w lutym 2021...

Niestety "lepsza" seria chłodnic też jest wadliwa, stąd dalsze akcje ;)

Ja się cieszę jak wymieniają.

• Członkowie klubu
Opublikowano

Ja się cieszę jak wymieniają.

Ja też płakał nie będę :wink: tylko się zdziwiłem, że już, że znowu :wink: i że sam musiałem sobie to sprawdzić...

No nic, umawiam się.

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• Moderatorzy
Opublikowano

U mnie też się pojawiło STOP011056 a rok temu miałem założoną nową.

Trzeba będzie się umówić.

Edit: dzwoniłem do Smorawińskiego i podobno akcja dotyczy partii chlodniczek ale jeszcze nie ma rozwiązania, jeszcze nie wzywają do siebie na sprawdzenie i trzeba czekać na kontakt.

Swoją drogą jak rok temu byłem na wymianie to i tak usłyszałem że nawet w nowych problem może wystąpić ponownie więc co jakiś czas zerkam na poziom płynu.

U mnie teraz siedzi chłodniczka z 30.12.2020 z przebiegiem 40kkm. Poprzednia była z 18.03.2018 i "wytrzymała" 167kkm.

spacer.png

Opublikowano
A czy ktoś się orientuje czy przy wymianie chłodnicy EGR aktualizują soft silnika? Jaki jest najnowszy ilevel do 530 d z 2015 roku? Ja miałem aktualizacje w 2019 roku. Od 2 lat mam program zrobiony i teraz nie wiem.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
A czy ktoś się orientuje czy przy wymianie chłodnicy EGR aktualizują soft silnika? Jaki jest najnowszy ilevel do 530 d z 2015 roku? Ja miałem aktualizacje w 2019 roku. Od 2 lat mam program zrobiony i teraz nie wiem.

Jeśli jest akcja na aktualizację DDE to to zrobią.

Opublikowano

Jest tylko ta STOP011056

Nic wiecej.

A orientuje się się jaki jest najnowszy e level do F11?

Opublikowano

Wczoraj moje aso nie potrafiło mi odpowiedzieć na to. A pytałem bo mam wirusa i nie chce się go pozbyć.

• Członkowie klubu
Opublikowano

No to oby w końcu udało im się załatwić problem, zanim pojawi się jakaś aktualizacja DDE, bo będzie dylemat... :mrgreen:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• Członkowie klubu
Opublikowano
Edit: dzwoniłem do Smorawińskiego i podobno akcja dotyczy partii chlodniczek ale jeszcze nie ma rozwiązania, jeszcze nie wzywają do siebie na sprawdzenie i trzeba czekać na kontakt.

Dzwoniłem do Bawarii - powiedzieli, że na razie to zapowiedź akcji, jeszcze nie wzywają i nie umawiają. Jeśli byłem na akcji u nich, to będą wzywać. Listownie :D

Trzeba sobie ustawić przypomnienie :wink:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Aktualizacja DDE jest darmowa?

Jeśli wynika z akcji serwisowej to tak.

• Moderatorzy
Opublikowano
Dzwoniłem do Bawarii - powiedzieli, że na razie to zapowiedź akcji, jeszcze nie wzywają i nie umawiają. Jeśli byłem na akcji u nich, to będą wzywać. Listownie :D

To ja usłyszałem, że będą dzwonić :D oby obyło się bez aktualizacji.

spacer.png

Opublikowano

Bońkowscy w Szczecinie już umawiają. Mam na 4 listopada.

• Członkowie klubu
Opublikowano
oby obyło się bez aktualizacji.

Oby, bo u mnie też program... i będę trochę w kropce.

Przy okazji zapytałem o jakiś szybki przegląd zawieszenia, skoro już tam będę - typowe stuki, żeby kumaty mechanik zerknął, przejechał i powiedział czy amortyzatory, czy przekładnia. Spoko - 1000zł. Chyba zadzwonię jeszcze do innego ASO. Zwłaszcza, że w Szczecinie już umawiają.

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
Witam,

Jestem nowy na grupie. Dopiero co kupiłem F11 3.0d

Dzisiaj sprawdziłem błędy i mam błąd od EGR 255C00.

Czytam wątek i zastanawiam się czy na mój egzemplarz jest akcja serwisowa. Jak to sprawdzić?

WBAMW91000DV01916

Twoje auto w styczniu 2020 r. mialo robioną diagnostyke ws szczelnosci ukladu recykulacji spalin, gdzie stwierdzono wade i ją wymienili.

Aktualnie auto nie posiada aktywnych akcji technicznych, ani bezplatnych napraw pogwarancyjnych.

Przemku, mam pytanie. Pisałeś że stwierdzono wadę i ją wymienili. Co takiego wymienili? EGR? Kolektor dolotowy?

Pozdrawiam

• Członkowie klubu
Opublikowano
Chyba zadzwonię jeszcze do innego ASO. Zwłaszcza, że w Szczecinie już umawiają.

Informacyjnie, dzwoniłem do Inchcape. Trochę więcej powiedzieli. Akcja pojawiła się 21 października i nie wiedza jeszcze czego dokładnie dotyczy - wymiany, sprawdzenia, naklejenia naklejki? :wink: a jest akcją STOP, więc auto zostaje do rozwiązania akcji, z którą nie wiedzą co robić :D Zostaje w teorii, bo nikt na silę auta nie zatrzyma, ale podpisać trzeba kwit, że co złego, to nie fabryka :mrgreen:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Jest akcja na chłodnicę EGR
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Akcji brak ale w razie problemów z chłodnicą EGR jest "Dostępna bezpłatna naprawa pogwarancyjna w oparciu o VIN"