Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy żeby przednie czujniki parkowania działały zawsze trzeba wbić wsteczny a poźniej ruszyć do przodu?

Myślałem, że jadąc normalnie z trasy i chcąc zaparkować czujnik od razu mi się odpali a zauważyłem, że trzeba wbić wsteczny i dopiero po ruszeniu do przodu zaczyna działać

Zawsze tak jest? Można to inaczej ustawić?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No jest jeszcze przycisk.

A jak auto ma rozróżnić to czy parkujesz od stania na światłach? Problem w tym że aktywacja czujników wiąże się z aktywacją graficznej reprezentacji na ekranie monitora.

With mobilephone sent.

Opublikowano

Jaki przycisk?

No właśnie o coś takiego mi chodzi żeby aktywować samemu czujniki bez potrzeby zmiany biegu, a nie żeby ciągle chodziły ;)

Opublikowano
Jaki przycisk?

Bez jaj :shock:

Na lewo od autohold masz przycisk z literką P z kreseczkami i przeszkodą.

jest moc, będzie szmoc ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jaki przycisk?

No właśnie o coś takiego mi chodzi żeby aktywować samemu czujniki bez potrzeby zmiany biegu, a nie żeby ciągle chodziły ;)

Jak ty tego nie wiesz, to ty nawet instrukcji obsługi samochodu nie przeczytałeś :clap:

Opublikowano

No ja nie włączam czujników i odrazu mi pokazują przeszkodę, tak same z siebie...

Czy ktoś ma inaczej? :D

Import pojazdów z USA, Kanady, Emiratów.

www.importusa.pl

www.facebook.com/importusa

Opublikowano
No ja nie włączam czujników i odrazu mi pokazują przeszkodę, tak same z siebie...

Czy ktoś ma inaczej? :D

Ja muszę uaktywnić guziczkiem aby czujniki zaczęły działać?

I nie wieży mi się ze ktoś ma inaczej. ( przynajmniej w BMW )

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja czytam wszystkie instrukcje.

Nie tylko w kwestii samochodu to się bardzo przydaje w życiu :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak ty tego nie wiesz, to ty nawet instrukcji obsługi samochodu nie przeczytałeś :clap:

Prawdę mówiąc, nigdy nie czytałem instrukcji do żadnego samochodu. Nie znam też nikogo osobiście, kto by przeczytał. Panoramę firm też przeglądasz? :)

Jak Ty znajomych pytasz czy czytają instrukcję, to się nie dziwię że masz tylko takich co nie czytają :wink:

To przykre.Znam też takich co nigdy nie przeczytali żadnej lektury i też żyją .

Jak będę miał taką potrzebę to oczywiście że skorzystam również panoramy.

Każdy z pojazdów które użytkowałem, a trochę ich było, zaznajomiłem się chętnie i szczegółowo, nie tylko instrukcją obsługi.

Przynajmniej nigdy nie musiałem się obawiać że dam się naciągnąć jakiemuś nieuczciwemu mechanik itp, jak również ośmieszać się zadając kompromitujące pytania jw.i . :cool2:

Opublikowano

Ponieważ temat zszedł na czytanie instrukcji to dorzucę dwa grosze.

BMW F10 jest moim pierwszym samochodem do którego przeczytałem instrukcję obsługi i nie ma się czego wstydzić, bo samochód ma już trochę funkcji i ustawień i warto wiedzieć jakie mamy możliwości.

Co do czujników parkowania to jak koledzy wyżej napisali uaktywniają się po wciśnięciu przycisku lub po wrzuceniu wstecznego.

Opublikowano

W Toyocie ojca działają non stop. Jeśli się zatrzymujesz na pasach, pika przy każdym przechodzącym. Dramat.

W nowej X6 włączają się samoczynnie w momencie wolnej jazdy. Jak się zatrzymasz dźwięku nie ma.

Opublikowano

Coś tam te instrukcję czytałem, ale prawdę mówiąc tyle jest tych funkcji, że ciężko zapamiętać :D

W poprzednim samochodzie z elektroniki miałem radio i klimatyzację :wink: proszę o trochę wyrozumiałości :)