Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie, szybkie pytanie: skrzypią Wam hamulce sportowe M? U mnie czasami to jest nie do wytrzymania, często jest mi wstyd przy parkowaniu lub przed przejściem dla pieszych. Jak się auto przedmucha i zaliczy kilka porządnych hamowań to jest spokój, ale nie na długo. Zastanawiam się czy z tym żyć bo ten typ tak ma czy reklamować. Przejechane mam prawie 6tys aktualnie, problem jest w zasadzie od samego początku, na początku myślałem, że wszystko musi się tam poukładać, ale to już chyba za długo trwa i coraz bardziej wkurza :mad2:
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Piszczą cały czas szczególnie teraz w zimie :8)
Opublikowano (edytowane)
Moje piszczą jak skład PKP :duh: generalnie z piszczeniem jest dramat i nic na to raczej nie można poradzić, najgorzej jest zimą jak się jeździ głównie po mieście, tarcze i klocki ciągle brudne od soli i syfu z dróg, a ciężko to przeczyścić przy delikatnym miejskim jeżdżeniu. Mocniejsze heblowanie czy mycie pomaga tylko na chwilę. Edytowane przez PiotrekF36
Opublikowano

Pany, z czego to wynika ? Standardowe są cichutkie zawsze i niestraszna zima i sól...

Rozważam upgrade, ale jak mam hamować z dźwiękiem tramwaju to rzeczywiście wstyd w ogóle puścić na pasach matkę z wózkę- dzidzię obudzi :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A mi piszczą zwykłe hamulce jak wysiadam z auta na zaciągniętym. Odpowiedź z bmw: tak ma być.

With mobilephone sent.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
U mnie jest tak jak wyżej - parowóz / lokomotywa :lol: przestałem się już złościć bo czytałem i na całym świecie to samo. W F20 było identycznie mimo zwykłych hamulców. Za to po zmianie klocków problem zniknął - chociaż zmienione na fabryczne.
Opublikowano
A u mnie nie piszczą :8)

U mnie też cisza, czy to lato czy zima , bez zmian :)

Opublikowano

W moim poprzednim bmw E84 piszczały standardowe hamulce gdy temperatura spadała poniżej -5, kilkukrotnie odwiedzałem serwis coś tam czyścili i smarowali ale pomagało na chwilę.

Obecnie mam sportowe M w F31 i jest idealnie, nic nie piszczy i są bardzo skuteczne :cool2:

Sprzedam koła zimowe do E84 WZ-318 7,5X17 ET-34 5X120, Opony Pirelli Sottozero 2 225/50/17
Opublikowano
Nie mam hamulców sportowych, ale też piszczy przy tarczach 340mm z przodu. Podobno w zestawie Performance jest jeszcze gorzej niż w hamulcach sportowych. Tragiczna wpadka w autach "premium".
kupię 540i E39 po lifcie, sedan
Opublikowano

Mam od tygodnia nowy komplet w m550d i tez popiskuja delikatnie, ale naprawde delikatnie przed samym zatrzymaniem

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A mi piszczą zwykłe hamulce jak wysiadam z auta na zaciągniętym. Odpowiedź z bmw: tak ma być.

With mobilephone sent.

nie ma tak być, trzeba rozebrać i dać smaru bo fabryka żałuje

Opublikowano

Piszczeć mogą z dwóch powodów. Jest rant na tarczy, który się wyroił z poprzednim kompletem klocków. Pomaga delikatny szlif rogu klocka tak, żeby nie ocierał się o ten rant.

Drugi to jest po prostu seria klocków zrobionych z innych materiałów. Miałem tak w innej marce. Przyszła kolejna partia i po problemie. Ewentualnie proponuję założyć klocki innego producenta.

To jest naprawdę flustrujące....

Opublikowano
U mnie piszczaly zwykle hamulce jak odebralem auto w sierpniu. Dluga trasa przy predkosciach autostradowych zalatwila problem. Jak na diesla przystalo auto jezdzi przynajmniej raz w tygodniu na odcinku ponad 100 km. i problem nie wrocil.

2009-2013 E46 330iA; 2013-2014 E91 318dA; 2014-2016 F34 320dA; 2016-2019 F34 330xdA; 2018-2020 G30 540xiA

2020-2023 F98 X4M; 2022-2026 G08 iX3

Opublikowano
jak jest temperatura na minusie i auto jest brudne to piszczą nie do wytrzymania. BMW mówi że tak ma być - to część radości z jazdy.