Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jeśli był taki temat to proszę o przekierowanie... Nie znalazłem...W passacie CC żeby się wyświetlały trzeba było albo z karty sd albo płytę dvd dzielić na sektory żeby RNS 510 to ogarnął i wyświetlił ;) A w F10 ? Pomożecie ? Z góry dziękuje.
Opublikowano
Nie wiem czy rozumiem o co Ci w ogóle chodzi, ale wystarczy aktywować kilka funkcji, aby DVD działało podczas jazdy. Zależnie od wersji 4 lub 5. Bardzo dużo osób oferuję taką usługę, ale można to też zrobić samodzielnie przy pewnej ilości własnej inicjatywy.

Import pojazdów z USA, Kanady, Emiratów.

www.importusa.pl

www.facebook.com/importusa

Opublikowano
Należy aktywować kilka funkcji by dvd działało...Jakich ? Koledze radzącemu przełozyc radio z passata podziekuje. To tylko świadczy o Tobie ;) Po to jest forum by podpytac bardzej doświadczonych użytkowników.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

@derlysy,

używasz E-sys? Bo tylko wtedy ma sens wymienianie "jakich".

Swoją drogą nieodmiennie zastanawiam się po co teledyski w czasie jazdy :D Ale to tak tylko...

Był kiedyś podobny temat o "teledyskach" ze smartfona http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=103&t=311532

Opublikowano
Po co ?? A po to by podróżującym umilić czas. By dzieci mogło obejrzeć film, bajkę :) Skoro mamy takie możliwości to czemu nie korzystać. Dlatego pytam. E- sys ? Póki co moja wiedza na temat BMW skłania się do tego że mam tą dużą navi czyli profesjonal ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To nie lepiej tablet z tyłu...? Co takie dziecko widzi z fotelika na tym ekranie.

Ale OK - mniejsza o to, każdy robi jak mu wygodnie.

Musisz zdjąć blokadę oglądania DVD (USB) w czasie jazdy.

Tego nie zrobisz ot-tak, potrzebne jest podłączenie auta pod komputer, sczytanie konfiguracji zakodowanie kilku opcji E-Sys'em.

P.S.

"Duża navi" to za mało informacji. Kolega, którego powyżej zjechałeś :? słusznie pytał czy masz NBT czy CiC.

Musisz zacząć od ustalenia (2013 rok - podejrzewam, że masz już NBT). Na forum znajdziesz.

Opublikowano
Nie zamierzam nikogo jechać ale pisząc post na forum chyba logiczne że oczekuje merytorycznej odpowiedzi a nie cennych rad od wujka Leszka ;) I dziękuje wiem już teraz że muszę auto do kompa podłączyć. Widzisz to cenna rada i pewnie nie bolało ją podpowiedzieć ;) I dziękuuje wiem już że duże navi czymś się tam rożnią. Poprzeglądam więc popytam jaką ja mam :)
Opublikowano

CIC czyta tylko dvd, NBT czyta też pliki video z usb. Poniżej grafika jak odróżnić systemy.

Standardowo w czasie jazdy leci tylko dźwięk, obraz tylko na postoju.

Aby oglądać w czasie jazdy trzeba esysem zakodować:

2010-12 (CIC)

HU_CIC => 3000 => SPEEDLOCK_X_KMH_MIN => value = FF

HU_CIC => 3000 => SPEEDLOCK_X_KMH_MAX => value = FF

HU_CIC => 3000 => VIDEO_NUR_MIT_HANDBREMSE => nicht_aktiv

2012-13 (NBT) and 2014-15 LCI

HU_NBT => 3000 => SPEEDLOCK_X_KMH_MIN => value = FF

HU_NBT => 3000 => SPEEDLOCK_X_KMH_MAX => value = FF

HU_NBT => 3000 => VIDEO_ HANDBRAKE => nicht_aktiv

http://www.bimmerretrofit.pl/wp-content/uploads/2014/04/bmw122h.png

• 2 tygodnie później...