Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zgubiłem kluczyk od samochodu. Czy orientujecie się gdzie najlepiej to go wymienić, jak to się odbywa i jaki jest koszt wymiany kluczyka do bmw 335i?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Najpierw to jedz do ASO BMW i poproś o zablokowanie zgubionego kluczyka i przy okazji zamów nowy.
Opublikowano
w ASO powiedzieli mi, że ten skradziony kluczyk można zablokować - koszt 350 zł i wyrobić dodatkowy (zapasowy do zapasowego) za 780 zł...
Opublikowano

Dokładnie, najlepsze wyjście z sytuacji :)

W ASO w Jankach, dorobienie pilota z kluczykiem tak jak mówiłam 780 zł, trochę gorzej z procedurą ponieważ właściciel musi stawić się osobiście z dok tożsamości, jeżeli jest współwłaściciel również musi być obecny no chyba że ma notarialnie podpisane upoważnienie...

Orientujecie się może gdzie najlepiej zrobić oświetlenie LED i jakie są koszty?

Opublikowano

I właśnie taka jest rozmowa z kobietą o samochodach :)

podświetlenie rejestracji już mam LED:) , chodzi mi o światła dzienne no i żarówki xenon :)

Opublikowano
Masz normalny transponder? Też musże dorobić, i w Bielsku Białem (SIkora) powiedzieli 700zł (plus 60 za kluczuk awaryjny bodajże), jakbyś wiedział coś więcej to czekam na info :wink:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zgubiłem kluczyk od samochodu.

Tak pisze kobieta ? :D

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
650 w Krakowie za sam bez grota, dziwne że CI tyle krzyknęli bo raczej ceny częsci powinni mieć takie same....Ale cóż, może mysleli że się nadziejesz :8)
Opublikowano
A ktoś wie jak to się robi samemu? Znaczy się usunąć kluczyk, którego już się nie posiada?

pozdrawiam

http://www.hostpic.org/images/75oie_1992258bREE92Wx_2_.png

Pomogę w mojej okolicy przy diagnozie,kodowaniu itp. Free of charge.

• 2 lata później...
Opublikowano

Mniemam, ze jest to jedno z wielu urzadzen, ktorym zlodzieje dokodowywuja "puste" klucze do CAS'a podczas kradziezy.

Jedz do ASO i wywal te pare stowek na nowy klucz.

Nie chcialbym generalizowac, ale jesli pojedziesz zalatwic problem do "Mirka" (takiego jak na filmie), szczegolnie w swojej okolicy, to nie zdziwimbym sie jesli przed uplywem miesiaca bedziesz zakladal post "Ukradli mi samochod - POMOCY!".

Poza tym:

1. Przenies zlacze OBD,

2. Zaloz dodatkowy immobiliser,

3. Wgraj najnowszy soft do sterownikow.

Mam angielsko-jezyczny system = brak polskich znakow diakrytycznych - przepraszam :(
Opublikowano
Fakt, że naprawdę szybko udaję się odpalić takie autko. Szkoda mi trochę 1000zl na kluczyk w ASO, myślałem że jest może jakieś tańsze rozwiązanie. A tego tysiąca wolę wydać na m-pakiet :)
  • 2 lata później...
Opublikowano

Witam,

koledzy mam jeden kluczyk do auta, wczoraj małą przygodę i z godzinę szukałem go bo mi się zapodział. Na szczęście się odnalazł ale tknęło mnie to w końcu aby kluczyk dorobić.

Dzwoniłem do ASO Rzeszów - cena kluczyka, plus kodowanie blisko 1000 zł. Czy jest jakiś inny sposób aby mieć w domu drugi kluczyk dla awaryjnych sytuacji?

Opublikowano
Kolega dorabial w Krakowie do e46, kazalem mu zapytać o cenę do e87/e90 i gość powiedział 600zł, za kluczyk do e46 zapłacił chyba 400plnow
Opublikowano
Zwróć uwagę na te dorabiane klucze i dopytaj czy będzie działał pilot do otwierania czy trzeba będzie kluczem drzwi otwierać.
Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność – w kierowcy
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam,

Do mojej E91 mam tylko jeden kluczyk (z dostępem komfortowym), chciałem podpytać gdzie w okolicach Warszawy będzie najsensowniej dorobić kluczyki?

Oraz czy oryginalnie oba główne klucze są z dostępem komfortowym czy tylko jeden?

Chciałbym też dorobić klucz serwisowy z adapterem.

Więc jeśli ktoś z okolic Warszawy przerabiał temat to prosiłbym o wskazówki.

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam wszystkich.

Może temat kogoś zainteresuje. Niedawno orientowałem się ile kosztuje kompleksowe dorobienie kluczyka (tego "pilocika") do E90, 318d rocznik 2009.

Nie jest to tania sprawa i wygląda to tak.

sam kluczyk niecałe 190 pln plus programowanie 860 pln.

Dodatkowo, żeby taką usługę zlecić trzeba OSOBIŚCIE stawić się w ASO z dowodem osobistym i rejestracyjnym auta.

Wyrobienie klucza trwa max 2 tygodnie.

Opublikowano

Update. Dzwoniłem do firmy "nieautoryzowanej" i o dziwo świadczą takie usługi jak dorobienie klucza i zaprogramowanie go do auta.

Cena 600 pln jeśli wszystko odbędzie się bez żadnych problemów.

Podsumowując, każdemu do osobistej oceny pozostawiam 40%(niecałe 400 pln) obniżenia ceny kosztem bezpieczeństwa.