Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam zamiar wymienić cały ukł. wydechowy ogólnie temat jest prosty ale mam pytanie odnośnie odkręcenia dwururki od kolektora wydechowego , wiadomo że te śruby mają swoje lata (przegrzane) i są w nieciekawym miejscu do odkręcania i w związku z tym czy lepiej odkręcać je jak silnik jest zimny czy może lepiej jak będzie powiedzmy ciepły...Nie wiem czy w ogóle ma to znaczenie ale może macie w tym temacie doświadczenie to nie zaszkodzi spytać ....Co doradzicie? ... pozdro..
Opublikowano

Niewiele Ci pomoże jak bedzie gorący. Metal sie rozszerzy ale śruby również. Raczej popsikaj je mocno jakims penetratorem.

Najwyzej je urwiesz i wymienisz :)

szukam
Opublikowano
Koledzy mam dalsze pytanie w temacie ukł. wydechowego a mianowicie czy cała przednia część ukł. wydechowego czyli dwururka,katalizator i tłumik przedni będzie pasować do sedana?? czy to jest to samo? Chodzi też o długość całego zestawu czy jest taka sama? pilna sprawa bo jutro chcę się zabrać za wymianę? .... pozdrawiam...
Opublikowano
kiedyś przekładałem kolektor chyba od kompota (nie dam sobie ręki uciąć) i nie pasował. niby ten sam, rozstaw szpilek ok ale nachylenie inne i wadził o elementy zawieszenia w sedanie
Opublikowano

a zamiast gdybać nie lepiej porównać numery na realoem albo bmwstore.pl

mi wyszło po numerach że pasuje

Opublikowano
Zdecydowałem się na małą kombinację a mianowicie moja dwururka z kawałkiem rury (parę centymetrów za mocowanie sondy) zostaje a dalej jadę już nowym (używanym) układem. wszystko by było fajnie gdyby nie różnica w średnicach rur dwururki bo moja ma 52mm a kupiona 54mm , ale zastosuję taką zwęszkę z Alle..o i po sprawie. Będzie jedna złączka więcej w układzie ale to niczemu nie przeszkadza... Zamawiam zwęszkę i w tygodniu ogarnę temat ,myślę że będzie ok.... pozdro..
  • 2 tygodnie później...