Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Członkowie klubu
Opublikowano
teraz tylko kodowanie HU aby cały ambiet ustawić w idrive na 100% a jasność licznik i wyświetlacz od HU regulacja z palca koło przełącznika świateł bez zmiany reszty podświetlenia auta :cool2:

Dokładnie ;)

Efekt jest na prawdę fajny :cool2: u mnie zwłaszcza na tyle, pewnie dlatego, że krótszy jest a dioda z taka samą mocą świeci.

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• 6 miesięcy temu...
  • Odpowiedzi 98
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

U mnie też lipton z tym oświetleniem 528 LCI 2014.

Nie mówiąc o fakcie że mi wogóle nie świeci regulacja jasnością lub trybem w iDrive nic nie daje.

Wiem że świeci bo zrobiłęm test ISTA i włączyłęm test modułu wiec się zapaliły ale tak leciutko że jakby nie noc i przyciemnione szyby to bym tego nie zauważył

Ma ktoś patent jak to rozjaśnić ?

Opublikowano

A sprawdzał ktoś ile omów mają rezystory przy modułach LED w wersji przed liftem i po? :lol:

I druga sprawa gdzie dokładnie zakodować podświetlenie na maxa ambientów :?:

teraz tylko kodowanie HU aby cały ambiet ustawić w idrive na 100% a jasność licznik i wyświetlacz od HU regulacja z palca koło przełącznika świateł bez zmiany reszty podświetlenia auta :cool2:
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Mierzone nie były, ale w linkowanym tu wątku na bimmerpost są porady jakie dolutować do istniejących.

To nie jest kodowanie na maksa, w sensie kodowaniem nie zmienisz max jasności, ale przez bimmercode można ustawić im 100% jasności i rozdzielić od regulowania jasności zegarów pokrętłem przy liczniku.

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Odgrzeje troszkę kotleta :mrgreen:

Otóż mam mały problem, co jakiś czas w aucie samo przełącza mi się oświetlenie z ambient na modern :shock:

Ktoś się spotkał z takimi cudami, jak zmienię idrive na Classic to jakiś czas jest Ok, aż powiedzmy po trzech tygodnia bez wyraźnej przyczyny zmienia się samo na modern. Da się z tym żyć ale denerwuje mnie to.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Dzisiaj przyszły paczuszki, zamontowałem te listewki i nowe moduły led :cool2: . Generalnie te nowe moduły led to świecą tak że widać świecące listwy w dzień :)

Na starych modułach nie było widać w dzień aby ta listwa świeciła.

b882cfa32383ab49.jpg

d29f8058e8d9772c.jpg

8448104b31733d00.jpg

9ea5f145f28f5222.jpg

aa5062da9c8aa9fa.jpg

A gdzie można dostać takie moduły? Jaki mają numery te moduły?
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)
Kolego (Tomek Kemot) ten Twój link do wydruku 3D nie działa, w związku z tym serdeczna prośba o udostępnienie jakiegoś innego linka bo jestem tym tematem bardzo zainteresowany, w mojej F30 Luxury ambient świeci, ale jest rozproszony, więc za Twoją namową jestem przekonany, że po zamontowaniu takich listewek będzie fajna kreska tanim kosztem, prośba o pomoc w temacie także do pozostałych forumowiczów. Dzięki. :D Edytowane przez JACK DIESEL BMW
  • 1 rok później...
Opublikowano

Pozwolę sobie odgrzać.

Dokładał ktoś u siebie ambient od zera ?

Kupiłem boczki z ambientowym podświetleniem ale nie mam żadnej wtyczki żeby można było podłączyć.

Gdzieś czytałem że można podpiąć się pod włącznik szyb.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam pytanie z innej beczki.

Od zakupu auta zastanawiałem się po co w ustawieniach mam opcje ambient. Nigdzie nie widziałem żadnego oświetlenia. Aż trochę poczytałem i okazało się, że musi być jasność zegarów zwiększona (nie na zero jak to zazwyczaj mam). Ale czy możliwym jest, aby jedynymi elementami ambientowymi były zaślepki od airbag w słupkach B? Bo tylko tam zmienia się kolor i intensywność świecenia jak zmieniam coś w ustawieniach (BMW F34 Luxury).

To jest co najmniej śmieszne :D

• 1 rok później...
Opublikowano

Cześć Panowie, chciałem spytać jakich wymiarów są dokładnie listewki? Chciał bym wydrukować na drukarce 3D i potrzebował bym pelne wymiary i informacje z jakiego koloru to robiliście - mleczy czy przezroczysty i z jakiego materiału.

Dziekuje 🙂

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 14.08.2024 o 11:33, BartekKalczynski napisał(a):

Dołączam się do prośby, wyżej. Chętnie kupię takie listwy lub plik do wydruku. 

Wiem, że trochę czasu upłynęło ale narysowałem swoje i wydrukowałem w 1dnym kawałku. Moim zdaniem to lepsza opcja niż kilka sztuk łączonych.

Gdyby ktoś był zainteresowany to w dziale sprzedam wstawię ogłoszenie.

Opublikowano
W dniu 20.09.2024 o 14:58, kosteg napisał(a):

Wiem, że trochę czasu upłynęło ale narysowałem swoje i wydrukowałem w 1dnym kawałku. Moim zdaniem to lepsza opcja niż kilka sztuk łączonych.

Gdyby ktoś był zainteresowany to w dziale sprzedam wstawię ogłoszenie.

Chętnie zapoznam się z ofertą 🙂

Opublikowano (edytowane)
W dniu 23.09.2024 o 13:24, BartekKalczynski napisał(a):

Chętnie zapoznam się z ofertą

Masz GT - aby cokolwiek do Ciebie oferować musiałbym mieć albo pomiary długości albo przymiarkę do zrobienia. Mam kombi więc gotowe na już są do f30/f31. No chyba, że ktoś potwierdzi uniwersalność pomiędzy tymi nadwoziami.

Edytowane przez kosteg
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Te, które ja kupowałem do F34, to przód ma 55,5cm a tył 51,5cm.

• Lubię to 1

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano

A zatem to sprawdzona długość. Nie ma problemu i takie przygotuję do f34 😄 dzięki. Myślę, że po weekendzie wydruk będzie gotów.

Opublikowano

Panowie mam u siebie pakiet ambient (F34). Wszystko działa natomiast zastanawia mnie czy w ramach tego oświetlenia powinno być oświetlenie na nogi podczas jazdy? Po otwarciu drzwi normalnie zapalają sie lampki oświetlające dywaniki natomiast w czasie jazdy nie widzę tam żadnego oświetlenia. Poprzednio w Mondeo mialem oświetlenie nóg w trakcie jazdy i fajnie to działało. 

Opublikowano

Ustaw na max jasność i wjedź w najciemniejsze miejsce jakie możesz znaleźć 😄

Podświetlenie nóg w wersji pomarańczowej jest widoczne marnie.  W bieli trochę lepiej ale zdecydowanie słabo. Najłatwiej sprawdzić patrząc na to ile pinów ma lampka aby wiedzieć co się tam posiada (i przy okazji wiązka):

- 2 pin - tylko oświetlenie przy otwarciu drzwi

- 3pin - otwarcie drzwi i amber

- 4pin - otwarcie drzwi, amber i białe

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 10.10.2024 o 21:45, kosteg napisał(a):

No nie poszaleli. Jak będę miał chwilę to zaczne kombinacje z wymianą na mocniejsze diody.

Kolego  podał byś jaka szerokości  masz te listewki  ?