Skocz do zawartości

E39 523i - rozszyfrowanie błędu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od 2 tygodni jestem posiadaczem BMW ( pierwsze w mojej karierze :roll: ) , auto kupiłem z typową usterką - pikseloza na liczniku i radiu . Od dwóch dni wyświetla mi się jakiś błąd którego nie jestem w stanie rozgryźć przez pikseloze ... :mad2: Pomoże mi ktoś ? Boje się żeby nic się nie stało, może ktoś skojarzy o co chodzi :

1nnr82.jpg

Błąd wyskakuje zaraz po uruchomieniu zapłonu i co ciekawe znika zaraz . tzn nie mogę go przywołać tym guziczkiem co jest na liczniku żeby go przeczytać jeszcze raz .

Opublikowano
To nie jest blad, komp Cie informuje ze jest niska temp ( w tym przypadku 2st ),bedzie Ci to zawsze wyskakiwac jak temp bedzie niska. Czasami jak jedziesz i spada temp ponizej zera to tez wyskakuje informacja, zebys zawalu nie dostal Ci mowie :)
Opublikowano
A czy przy informacji o niskiej temperaturze nie powinien być jeszcze sygnał dźwiękowy :?: U mnie jest, ale ja posiadam najmniejszą wersję OBC, czy w tych z dużym wyświetlaczem jest jedynie wyświetlana informacja?
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
Jest info na wyświetlaczu i sygnał dźwiękowy.