Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

10 października zamówiłem w warszawskim salonie Auto Fus przy Ostrobramskiej skonfigurowaną 4 Gran Coupé. Czy ktokolwiek z was zamawiał sobie czwóreczkę, jeśli tak to ile mniej więcej wynosił czas oczekiwania; ile od początku a ile od momentu gdy zamówienie zostało dostarczone do centrali?

Z góry dzięki za odpowiedzi

Opublikowano

Ja na swoje F32 zamawiane w Premium Arenie w Łodzi czekałam tylko miesiąc (od daty zamówienia). Samochód mam dobrze doposażony, ale nie wybrałam niczego z palety Individual. Tobie również życzę tak krótkiego czasu oczekiwania :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
Dziękuję za tak szybką odpowiedź :) Mam skrytą nadzieję, że czas oczekiwania będzie równie krótki :) mój również jest doposażony nie biorąc niczego z Individual, bo ponoć niektóre dodatki wpływają nieco na czas oczekiwania :)
Opublikowano

Teoretycznie w przypadku samochodu bez Individual, czas oczekiwania jest do 3 miesięcy. Natomiast wybranie jakiegokolwiek dodatku z tej palety przedłuża czas oczekiwania do 6 miesięcy. Taki jest maksymalny czas realizacji :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
Salony czasami klepią sobie kolejkę na własne potrzeby. Przychodzi klient, zamawia auto pod siebie i czasami salon wtedy dokonuje zmiany w zamówienie np z X3 na 4 taką jak Ty chcesz i w ten sposób wbijasz się tak jakby w kolejkę. Zapytaj sprzedawcę czy nie mają właśnie aktywnych zamówień pod siebie to może Ci pójdą na rękę. Ja czekałem 3 miesiące, nie dłużej.
Opublikowano
Salony czasami klepią sobie kolejkę na własne potrzeby. Przychodzi klient, zamawia auto pod siebie i czasami salon wtedy dokonuje zmiany w zamówienie np z X3 na 4 taką jak Ty chcesz i w ten sposób wbijasz się tak jakby w kolejkę. Zapytaj sprzedawcę czy nie mają właśnie aktywnych zamówień pod siebie to może Ci pójdą na rękę. Ja czekałem 3 miesiące, nie dłużej.

Dzięki :) Zadzwoniłem dzisiaj, i sprzedawca powiedział, że nie, że moje zamówienie zostało już przesłane z centrali do fabryki (chyba dosyć szybko im to poszło), i teraz już tylko od realizacji samych zamówień w fabryce (kolejności wpływania) zależy, w której kolejności zajmą się moim :) Więc mam nadzieję, że już niedługo.

Opublikowano

Zależy jak trafisz, jak jakiś standard 28i/20d, szara/biała, ostryga/czarny to Fusie mówili mi, że nawet może być 4-6 tygodni.

Natomiast dziwię się, że nie ustaliłeś tego ze sprzedawcą dokładnie, zamawiając o tej porze roku wolałbym już produkcję 2017r. Da się tak zrobić nawet jeśli rzeczywiście auto było złożone w lis-gru (sam mam takie, metki na częściach z lis,gru, produkcja styczeń rok następny).

Opublikowano
Nie wiedziałem szczerze mówiąc, że jest taka możliwość i zamówiłem samochód wiedząc że będzie to rocznik 2016. We wrześniu już dostałem fv zaliczkową na leasing i mogłem wrzucić w koszty i w dużej mierze na tym mi zależało, kolor będzie estoril blue 425d z m pakietem. Auto i tak pewnie zostanie w rodzinie na długo więc nie wadzi mi ten rocznik :)
Opublikowano
Zależy jak trafisz, jak jakiś standard 28i/20d, szara/biała, ostryga/czarny to Fusie mówili mi, że nawet może być 4-6 tygodni.

Natomiast dziwię się, że nie ustaliłeś tego ze sprzedawcą dokładnie, zamawiając o tej porze roku wolałbym już produkcję 2017r. Da się tak zrobić nawet jeśli rzeczywiście auto było złożone w lis-gru (sam mam takie, metki na częściach z lis,gru, produkcja styczeń rok następny).

Tak, tak ustaliłem. Na fakturze, którą otrzymałem była zaznaczona data odebrania samochodu, wyznaczona na 31.12.2016. Bardziej chodzi mi właśnie o typowy czas oczekiwania z normalnym doposażeniem (bez Individual).

Jeśli chodzi o produkcję 2016 a 2017 to bardzo mi na tym nie zależało, podobna sytuacja jak u solarpk.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
A więc tak, skontaktowałem się z dealerstwem. Mówią mi, że auto będzie jakoś na 10-15 grudnia do odbioru (w fv było napisane 31.12.2016 odbiór). A więc biorąc po uwagę datę zamówienia - lekko ponad 2 miesiące.