Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Członkowie klubu
Opublikowano

Witam

W lutym kupiłem E91 325xi z 2008 r. Teraz samochód ma przebieg 99.000 km (potwierdzone przez ASO) i zgodnie z zaleceniami jakie znalazłem na forum chciałbym usunąć nagar karbonowy z dolotu.

Gdzie w Warszawie lub okolicach można to dobrze zrobić?

ASO raczej odpada - podobno życzą sobie 3.000 PLN za taką usługę. :shock:

Mautoczęści w Legionowie też niestety odpada. :( Wiosną próbowałem się do nich umówić z tygodniowym wyprzedzeniem, ale okazało się że wolne terminy mają dopiero za miesiąc, a ja musiałem już jechać do domu (mieszkam 500 km od Warszawy i bywam tam przez kilka dni 2 razy w roku). Teraz próbowałem się umówić na prawie 6 tygodni przed przyjazdem, to okazało się że pierwsze wolne terminy mają na 17 grudnia. :shock: A wtedy to ja już muszę być w domu.

Niby nie mam (albo nie wiem, że mam) żadnych niepokojących objawów w silniku, ale skoro raz na jakiś czas wypada ten nagar usunąć to chciałbym to profilaktycznie zrobić.

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

• Członkowie klubu
Opublikowano
Dzięki za podpowiedź. Już napisałem na PW.

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Opublikowano
Swojego czasu w Raszynie zostałem odesłany do Legionowa w tej sprawie, więc nie wiem czy Ci pomogą. Na tamten czas nie mieli możliwości. W Legionowie mają sprzęt do tego, w N54 bardzo ładnie to zostało zrobione i byłem mega zadowolony. Spróbuj umówić się na termin kiedy akurat będziesz w Warszawie lub ewentualnie poszukaj w innym mieście. Nie wiem skąd jesteś, ale ja zanim się dowiedziałem o tym, że jestem w stanie zrobić to w Legionowie kontaktowałem się z serwisem z Tarnobrzega, który też takie rzeczy ogarnia. Jak coś to napisz na PW dam Ci namiar.
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Spróbuj umówić się na termin kiedy akurat będziesz w Warszawie

No właśnie próbowałem umówić się w Legionowie. Będę w Warszawie w pierwszym tygodniu grudnia, a oni mają pierwszy wolny termin na 17 grudnia. Niestety nie mogę zostać tak długo w W-wie. :cry:

lub ewentualnie poszukaj w innym mieście. Nie wiem skąd jesteś, ale ja zanim się dowiedziałem o tym, że jestem w stanie zrobić to w Legionowie kontaktowałem się z serwisem z Tarnobrzega, który też takie rzeczy ogarnia. Jak coś to napisz na PW dam Ci namiar.

Mieszkam w Bieszczadach, więc do Tarnobrzega mam trochę bliżej. Ale i tak prawie 4 godziny jazdy... :roll:

Znalazłem w Warszawie jeszcze coś takiego: www.autonagar.pl albo ciut więcej informacji tutaj: http://slawomirwlazlo.wixsite.com/autonagar

Słyszał ktoś z Was coś o tym? Warto? Piszą tam, że czyszczenie trwa 1-2 godziny, a w Legionowie mi powiedzieli że około 6 godzin. Więc albo to są dwie kompletnie inne usługi (choć niby obie usuwają nagar), albo ten autonagar.pl to jakaś lipa... :roll:

Pozdrawiam

Bastek

Opublikowano
Fakt, że w Legionowie trwało to około 5h, co jakiś czas podglądałem postęp i szczerze to te 2h trudno mi sobie wyobrazić :roll: Na Twoim miejscu szukałbym kogoś ogarniętego kto ma doświadczenie w BMW bo jednak trochę rozbierania i składania jest.
Opublikowano
W Legionowie mechanicznie czyszczą , jest trochę rozbierania i zależy od stopnia zabrudzenia . Byłem u nich , straciłem cały dzień ale warto było . Profesjonalna robota , znają sie na , auto żwawiej wkręca sie na obroty .
  • 1 rok później...
Opublikowano
Jak już ma być dla potomnych to napisz gdzie znajduje się warsztat i ile zapłaciłes za usługę?
MADE IN PRL
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Zawory zaklejone szlamem, przypadłość samochodów z bezpośrednim wtryskiem benzyny. Pogorszenie osiągów, niska kultura pracy, błędy wypadających zapłonów, kiepska reakcja na gaz - to wszystko może być skutkiem.
Opublikowano

Warsztat jest na Alei Piłsudskiego w Markach. Co do kasy trzeba indywidualnie się ugadywać. Za n55 zapłaciłem 800zł.

Fotki przed i po zabiegu:

ad114d5e238e.jpg

a958bc3f4d85.jpg

Opublikowano

Kiedyś gdzieś słyszałem ze francuzy 1.6htp robi ten facet w markach po 550zl.

Ale to było chyba ze 3 lata temu więc może drożej dziś bierze.

MADE IN PRL