Skocz do zawartości

JAK ODPALIC AUTO !!!!!!!! POMOCY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
po przekreceniu kluczyka gasna wszystkie kontrolki pali sie tylko kontrolka od swiec skrzyni biegów i jeszcze jakas , wczesniej palił i jezdził normalnie. czy to jakas blokada bmw 1994 bmw 325tds pomozcie!!!!!
Opublikowano

Moze masz podwojne ryglowanie i cos padlo i kloczyk nie odblokowuje zapłonu. A moze po prostu kable lub cewki padły (małe prawdopodobienstwo by wszystkie naraz przestały działać). Sprawdz, czy masz iskre, a potem zastanow sie nad pompa paliwa i cala reszta układu zasilania w paliwo.

Powodzenia.

Opublikowano
Moze masz podwojne ryglowanie i cos padlo i kloczyk nie odblokowuje zapłonu. A moze po prostu kable lub cewki padły (małe prawdopodobienstwo by wszystkie naraz przestały działać). Sprawdz, czy masz iskre, a potem zastanow sie nad pompa paliwa i cala reszta układu zasilania w paliwo.

Powodzenia.

To przeciez diesel :duh:

Opublikowano

Możesz napisać na jakiej podstawie sądzisz że padł główny sterownik silnika?

Wiem jak dobrze są zabezpieczone wszelkie moduły w BMW przed uszkodzeniami i tylko usterka innego elementu którym steruję lub zalanie wodą, a już napewno niewłaściwa ingerencja osób niepowołanych do tego są najczęstszymi przypadkami uszkodzeń.

Co mogło być przyczyną usterki u Ciebie?

Opublikowano
auto kupilem tydzien temu do piatku stalo na parkingu w piatek po zarejstrowaniu przejechałem nim dwa kilometry i wyłaczyłem silnik , jak chciałem go odpalic to juz nie dało rady, elektromechanik stwierdził ze ktos grzebał przy komputerze i ze ktos mostkował cos tam i ze przy odpalaniu nastapiło zwarcie i dlatego niemogłem odpalic .zaproponował wymiane kompa. teraz czekam do poniedziałku. zobaczymy co bedzie!!!!!
Opublikowano
przejechałem nim dwa kilometry

Mam rozumieć że podczas tego rozruchu nie było żadnych problemów.

Jeżeli coś było mostkowane to dlaczego dopiero za drugim razem spowodowało zwarcie.

Czasem jak czytam tego typu diagnozy to padam śmiechem. Wybacz, bo nie znam Twojego elektromechanika, ale tego typu bajki nierozumiem.

Zastanawiam się więc, co takiego zostało w module zmostkowane w wyniku grzebania przez kogoś, że spowodowało usterkę w nim podczas drugiego albo trzeciego rozruchu. Może teraz zakładają pewne mostki doprowadzające do destrukcji modułu jak bomba zegarowa.

Opublikowano
Widocznie autko miło zostać tfuu ukradzione?!

Wszystkie samochody są prawie jak BMW... prawie robi wielką różnicę:))

Więcej mocy:

http://img61.imageshack.us/img61/1872/doladowanie3kk.jpg