Skocz do zawartości

Akcja serwisowa BMW 3 (E46), BMW 5 (E39) oraz BMW X5 (E53)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Komunikat ze strony UOKiK

"BMW Vertriebs GmbH Oddział w Polsce, z siedzibą w Warszawie, powiadomił Prezesa Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów, że w niektórych samochodach marki BMW: BMW 3 (E46), BMW 5 (E39) oraz BMW X5 (E53), wyprodukowanych w Niemczech, w przypadku wyzwolenia poduszki powietrznej kierowcy, z powodu zbyt wysokiego ciśnienia wewnętrznego, może nastąpić rozerwanie generatora gazu i wyrzucenie jego metalowych elementów, które mogą zranić kierowcę i pasażerów pojazdu.

Na rynku polskim kampanią naprawczą objętych jest łącznie 1 918 pojazdów. Lista numerów VIN w załączniku.

Przedsiębiorca zadeklarował, że skontaktuje się z właścicielami samochodów objętych kampanią oraz poinformuje o konieczności wizyty w warsztacie w celu przeprowadzenia stosownej naprawy - profilaktycznej wymiany modułu poduszki powietrznej kierowcy.

Informacji związanych z kampanią serwisową udziela BMW Vertriebs GmbH Oddział w Polsce..."

Namieszałeś w mojej głowie

Jednym gestem, jednym słowem

Nie musisz przynosić mi fiołków i bzów,

Wystarczy mi, ŻE JEŹDZISZ BMW ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprowadzone też, trzeba dzwonić do aso i pytać czy obejmuje konkretne auto.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Cały czas we wszystkich E46, polskie ASO BMW wymienia poduszki pasażera, jeżeli nie zostało to wcześniej wymienione już w kraju, z którego auto pochodzi.