Skocz do zawartości

<t>Ile oczekiwałeś/aś na nowe BMW serii 3 od złożenia zamówienia do odbioru u dealera?</t>  

55 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 154
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Bardziej myślę o jakiś dodatkach czy zniżkach. Dla nich jest to znacznie bardziej korzystniejsze niż formalne kary wynikające z noty odsetkowej. Kary nie wrzuca się w koszty działalności firmy. Zawsze z dostawcami w pierwszej kolejności rozmawiam co mi mogą dać w zamian za opóźnienie, bo ja na tym więcej zyskam a oni mniej stracą. Mam nadzieję, że Ci będą chcieli rozmawiać. No w końcu Premium mają w nazwie :D
Opublikowano
Dokładny termin 15.06. A póki co produkcja zaplanowana na ostatni tydzień czerwca, czyli auto będzie w połowie lipca. Miesiąc opóźnienia. No chyba, że coś się jeszcze zmieni i będzie jednak szybciej. Ale wątpię by dotrzymali termin.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W końcu się ruszyło z moim samochodem. Wczoraj rano kod 151, po południu już 152. Zakładam że dzisiaj pójdzie na montaż i podobno najpóźniej w piątek powinien wyruszyć w drogę do dealera. Ten twierdzi, że transport to max 2 tyg, czyli najpóźniej 30.06 auto powinno być już w moich rękach :) Nareszcie :)
Opublikowano

Info z dzisiaj że auto w drodze do dealera. Za opóźnienie poprosiłem przedłużoną gwarancję do 5 lat w atrakcyjnej cenie. Zobaczymy czy i co zaproponują.

A jako ciekawostkę mogę dodać, że mój sprzedawca twierdzi, że moje auto to jego pierwszy przypadek opóźnionego auta. Wszystkie dotychczasowe miał na czas a raczej przed czasem.

Opublikowano (edytowane)

Cześć,

Zamówienie złożone 23.05, F30 330i M Sport, błękit Estoril, koło 19' 403 M, Harman, Led i takie tam... wynegocjowany rabat od ceny podstawowej 20.5 % plus ubezpieczenie za 2000 zł

Termin odbioru określony w umowie to 31.08... dłuży się to okropnie :(

update:

produkcja 02.08

w Polsce 08.08

u dealera 18.08

odbiór 22 lub 23.08

282e7cc73f71a645gen.jpg

e2e56897a9a17ca2gen.jpg

POzdrawiam

Paweł

Edytowane przez liPYnsKY
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Hej,

U mnie:

- Zamówiony: 9 Maj

- Produkcja: 2 Czerwiec

- Samochód w Polsce: 7 czerwiec

- Odbiór: 16 Czerwiec

Pozdrawiam

Ekspres jakich mało. A pochwal się co zamówiłeś.

Opublikowano
Hej,

U mnie:

- Zamówiony: 9 Maj

- Produkcja: 2 Czerwiec

- Samochód w Polsce: 7 czerwiec

- Odbiór: 16 Czerwiec

Pozdrawiam

Ekspres jakich mało. A pochwal się co zamówiłeś.

318i, M-pakiet, biel alpejska, felgi Double Spoke 441 M Ferric Grey, skrzynia manuala. 

Wyglada super a silnik jakos daje rade:)

Opublikowano
...a jaki miałeś termin odbioru określony na zamówieniu ?

Pozdrawiam

Paweł

Delear asekuracyjnie wpisał polowe lipca, ale biorąc pod uwagę planowany tydzień produkcji przewidywał, że auto będzie do odbioru w 3/4 tygodniu czerwca.

Pozdrawiam

• 2 lata później...
Opublikowano

Cześć,

- Zamówiony: 8 Sierpień (z datą produkcji na listopad - moja decyzja)

- Start produkcji: 5 Listopad

- Wyprodukowano: 13 Listopad

- Samochód w Polsce: 15 Listopad

- Samochód u dealera: 25 Listopad

- Odbiór: 27 Listopad :mrgreen:

y4mpZhGxS4HK8DhJ6o93yNqICKxABMWMCNDXFG4LG_B8n2ATqmAGLpsoKyYzG8o-ddKypr3D2MSRTQtag1w1ZB1aLh9qAwOoeFb5apwxuE5EVT-hRVopZbFmnzdVnKJxpLB9voKlAXDKdzDllj5td00GFPExK2IuN16Fo8sq6PokrOzDYyFrbjrAascIPQZXLhbEuvDZL5PxenybuP27kstvQ?width=1755&height=1316&cropmode=none

y4mX0CL5OFZ0fq6jOpBXwK9hQxH995tjnNfuqbS0zRuo_JohcJ4e31zyOABjvxjZ39qXwatW5EBYmEb5T6V9kfg_BRG46k1nveaJCAdI2BAvvOA4FfRZiDtWumdzECwc9xqtSOuvojnP0AjweJqsdghDVzVPrrxebvgYTB7w3NAjfkij731YtjuBGxhky72_dT47hJK2Ke62g9jNOFcJKSDPA?width=4032&height=3024&cropmode=none

Opublikowano

Skorzystałem z promocji 'business line' - stała kwota rabatu, pod pewnymi warunkami, które musiałem spełnić i udowodnić. Więcej szczegółów na prv. jeśli ktoś planuje zakup na firmę.

Niestety nie jest to 330d :( fabryka pomyliła się ze znaczkiem, szkoda że nie z silnikiem :( Zdejmę go, bo nie wierzę, żeby dodawał +50hp do mocy ;)

jutro odbiór :)

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Wow a już uwierzyłem że ktoś olał akcyzę :shock:

Tak czy owak gratulacje, z tego co wiem to f34 teraz można kupić w mega dobrej cenie.

Opublikowano
Niestety, przy stosunkowo niskiej cenie wyjściowe różnica do 330d to jakies 30% ceny auta. Trudno olać taką kwotę, zwłaszcza biorąc pod uwagę rodzinny charakter auta. Może następnym razem :)) tymczasem muszę się dowiedzieć na jakie akcesoria dealerzy maja black friday :)
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Wiem wiem, znam sytuacje doskonale ;)
  • Członkowie klubu
Opublikowano
tymczasem muszę się dowiedzieć na jakie akcesoria dealerzy maja black friday :)

Korzystacie z RTTI w navi?

Nadaje się do czegoś czy jednak google nic pobije?

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano

Ja korzystam na codzień. Uważam, że BMW ma zdecydowanie najlepsza navi z seryjnych. Rtti działają bardzo dobrze. Google Maps jest jednak jeszcze trochę lepszy (nie ma tu jakieś przepaści). W seryjnej mam łatwiej wyszukać stałe cele,bo można je zaprogramować do klawiszy radia... dom mam pod nr 8, pracę pod 7, szkołę dzieci pod 6 itd.

Natomiast Google Maps, jak masz Apple Car Play jest jeszcze lepsze... zjeżam w windzie w pracy i ustawiam sobie cel... wsiadam do auta a na wyświetlaczu Navi seryjnej Google Maps (niestety działa tylko dla iPhonów!)

Google ma trochę lepszą (szybszą i dokładnieszą) informacja o korkach i czasie do jazdy, ale Rtti przynajmniej w Warszawie też działa bardzo dobrze...

Podsumowując - oba są dobre z lekką przewagą Google Maps.