Skocz do zawartości

compact 1994 - licznik zużycia paliwa?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
a pokazuje ci temperature???na dzwigni migaczy powibnienes miec napis BC ze strzalka w strone kolumny kierownicy.jesli nasikajac ten przycisk koncowka manetki wcoska sie do srodka to powinienes miec calosc....
  • Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Nie pokazuje mi temperatury, na dzwigni kierunkowskazu nie mam nic napisane...ale mam pod zegarem literki S/R a wyzej pisze, ze jak one sa to jest jakis komputer...

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
w takim razie masz taka sama sytuacje jak u mnie czyli ze zalozony sam wyswietlacz komputera.....a czy moglbys zerknac (bo podobno z komputerka wychodza u ciebie kable tych samych kolorow co u mnie) do jakich kabli(kolory)sa podlaczone kable z komputera....ktos to u ciebie musial kiedys zakladac wiec pod panelem nawiewod powinien byc jakis slad.....zdjacie i zalozebnie tego to 10minut max a bardzo bys mi pomogl...!!!!
Opublikowano
Witam wszystkich! Ja tez mam Compacta z listopada `97 i mam komputer tylko nie wiem jaki dokladnie, a mianowicie pisz BC na dzwigdni od kierunkow, i na przyciskach jest S/R. Wyswietla mi godzine, ile km do przejechania, srednia predkosc, srednie spalanie. Podobno sa jakies dodatkowe opcje, moglby mi ktos objasnic jak sie do nich dobrac?? zgory dzieki!
Opublikowano
Czyli co wtedy???Mamy te komputery czy tez nie??Sluchaj jutro to posprawdzam bo dzisiaj juz jest ciemno i jakos nie mam ochoty...kurcze to skad te przyciski S/R sie wziely!!!Nic juz nie kumam... :mad2:

Pozdro Krzysiek

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
kupowales uzywane auto i ktos zmieni pewnie datego ze zegarek nie ma podswietenia przyciskow a BC ma i ladniej wyglada jak jest ciemno w aucie.....ja mam auto od nowosci po bracie i prawdopodobnie on cos grzebal....a poza tym dla mnie jest niezrozumiale jak moge nie miec fabrycznie BC skoro mam podgrzewane skory,czujniki zmierzchu,wszystkie fotochromy i telefon itd itd....pelny full wypas na maxa procz komputera....
Opublikowano
...czujniki zmierzchu,wszystkie fotochromy...quote]

Czesc. Mozesz mi wyjasnic co to za bajery? Myslalem ze mam pelna opcje w swoim Compakcie :)

a co do komputerka to u mnie jest: zegarek, srednie spalanie na 100km, srednia predkosc km na godzine, liczba km ktore mozna jeszcze zrobic na pozostalym paliwie w baku, temperatura na zewnatrz.

Zaraz jede na zakupy do TESCO to sprawdze co tam jeszcze sie ukrywa w tych opcjach po osmiosekundowym przytrzymaniu przycisku.

Pozdro.

Opublikowano
jest to individual.byl zamawiany nowy w salonie.....wyposazenie:dwukolorowa czarno-bezowa skora,grzane fotele i lustra,PDC,ASC+T,4x airbag,czujnik zmierzchu,telefon z wbudowanym zest.glosnomowiacym,klima,fotochromy,nie ma tylko chyba komputera.....a to dziwne.....moge podesac fotki jak chcesz......auto jest zote-dakar gelb.
Opublikowano

-a spryskiwacze przednich lamp i tempomat masz ? :P

-ja mam polskore i wszystko (doslownie) czarne w srodku.

-nadal nie wyjasniles mi co to sa fotochromy i do czego jest czujnik zmierzchu?

- nie sprawdzilem co tam jeszcze ciekawego ma ten komputer, bo na zakupy poszlismy (pobieglismy dla zdrowka) na pieszo (do TESCO mam okolo 500m). Jutro sie tym pobawie jak bede pucowal autko przed wyjazdem na zlot do Sniatowa.

Niech moc rzedowych szostek bedzie z wami :) choc wiem, ze posiadacze compactow nie czesto maja ta przyjemnosc. Ide spac. Pozdro.

PS. Czy jest ktos (poza Labradorem), kto ma przyjemnosc posiadac 323ti ?

Opublikowano
w kompakcie bodajze tych spryskiwaczy nie robili a i tempomatu tez nie mam....fotochromy mam 3 a sa to samosciemniajace sie usterka.w zwyklym kompakcie bylo pokratlo pod lusterkiem wewnetrzym a ja mam w srodku(w lusterku siniczek)czujniki swiatla a dziala to tak ze jak ktos mi zaswieci z tylu to lusterko samo ustawia sie pod takim katem by mnie nie razilo oswietlenie tamtego auta.boczne lustra dzialaja na tej samej zasadzie a czujnik zmierzchu to jest po prostu czujnik swiatel ktory wraz ze zmierzchem automatycznie wlacza swiata przednie....autko mam od nowosci i jest to co prawda 1.8tds ale podrasowany przez znajomych ktorzy siedza w tuningu i na hamowni wyszlo 126 koni i 302Nm wiec wystarczajaca a spalanie to nadal 6 litrow.....nie chcialem miec benzyny ze wzgelu na spalanie min 10litrow w 1.8ti lub powyzej w 323ti a gaz w bmw jest to profanacja i bezczeszczenie marki.....sowje auto niedawno w necie wystawialem ale postanowilem go potzrymac jeszcze z 20lat bo kiedys bedzie to rarytas....compacta uzywam tylko latem bo zal mi gow zime...zima tylko 4x4....
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Witam, a co trzeba zrobić aby ten wyświetlacz gdzie jest zegarek pokazywał spalanie?? bo jak inni mam na zegarku pod odpowiedni kontem lub naciśnięciem wyświetlacza napisy KM itp... więc wygląda na to że wyświetlacz jest uniwersalny a i pod wyświetlaczem mam dwa przyciski jeden jest S/R lecz tylko mogę używać go przy zmianie godziny... Na dźwigni od kierunków nie mam dodatkowej opcji.. Więc ponawiam swoje pytanie: czy da rade zrobić to?? może jakiś dodatkowy układ podpiąć??
Opublikowano
Filippp, ja mam wszystko tak jak Ty, ale tez nie wiem co z tym zrobic...nie mam pojecia jak uruchomic te dodatkowe opcje :worried:

Pozdro Krzysiek

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
Jak juz to opanujesz podam ci dalsze instrukcje, bedziesz miec zabawe bo malo kto wie jak dziala komputer z compactu E 36. Sa jeszcze dodatkowe pozycje i LSD.

Jakie są te dodatkowe funkcje, bo mam ten sam komputer w z3

Opublikowano

:D

No to gratuluje.

Jest juz nas trzech na forum.

Tez masz te same opcje w komputerze co ja?

Apropo tych dodatkowych opcji po 8sekundowym przytrzymaniu przycisku. U mnie nic sie nie dzieje. Probowalem na rozne sposoby.

Opublikowano

:D

No to gratuluje.

Jest juz nas trzech na forum.

Tez masz te same opcje w komputerze co ja?

Apropo tych dodatkowych opcji po 8sekundowym przytrzymaniu przycisku. U mnie nic sie nie dzieje. Probowalem na rozne sposoby.

niestety na temat samochodu(kompa i innych funkcji) za wiele nie mogę powiedzieć bo kupiłem go i od razu wyjechałem zagranicę. Czekam aż wszystkie formalności zostaną załatwione w urzędach i kolega mi go podrzuci :)

Może coś wniosę do tematu jak go będę mieć.

Pozdr.

Opublikowano

JA nawet nie wiedzialem o kompie w kompakciku. Mam pod zegarkiem S/R ale nie pamietam czy jest na dzwigni kierunkow jakies oznaczenie. Dorwe sie we czwartek do niego albo po wekkendzie to dam znac.

Kompakcik z 95 roku M42.

PS. Posiadanie komputera było uzależnione od wersji silnikowej czy wyposazenia?

Compact sprzedany. Teraz E46 i to w kombi :P
Opublikowano
No niestety nie mam tej funkcji...więc BMW dawało uniwersalne ekraniki.. tylko nadal mnie ciekawi czy można tam jakoś podpiąć wskaźnik spalania. Moj compact jest z końca 94 r. a silnik 1.6i z 95r ( przydało by się włożyć mocniejszy)
Opublikowano
No niestety nie mam tej funkcji...więc BMW dawało uniwersalne ekraniki.. tylko nadal mnie ciekawi czy można tam jakoś podpiąć wskaźnik spalania. Moj compact jest z końca 94 r. a silnik 1.6i z 95r ( przydało by się włożyć mocniejszy)

Hehhe to mamy takie same compakty :-P, moj tez koncowka 94 :norty: . Co do mocy, to rzeczywiscie juz sie troszke do niej przyzwyczailem :| , no i troszku brakuje :wink: :wink:

Pozdro Krzysiek

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
1.8 ti po jakims czasie tez wyda Ci sie slabe,tak poprostu jest ze przyzwyczajamy sie do mocy.ja naprzyklad teraz mysle o 323 compakcie...
Opublikowano
Hehhe, a jest taki compakt???Bo pierwszy raz slysze...wiem, ze jest 1.9 ale to jest diesel...ale 323...to nieslyszalem...

Pozdro Krzysiek

www.bmw-3city.pl