Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam mega problem w x3 żony. Otóż dziś rano kiedy leciała do pracy jej bawarka odmówiła współpracy. Po wciśnięciu gazu auto rozpędza się do 50 km/h i ... tyle dostaje muła na ok 5 sek... mimo gazu do oporu...I dopiero wtedy dostaje kopa i przyspiesza... I tak do następnych świateł... zatrzymuje się... I przy ruszaniu historia ta sama. Co to może być? Ktoś miał podobny problem?
Opublikowano
Sprawdzę komputerem ale dopiero w czwartek. Zbieram informacje czy dam radę sam to zrobić. Sprawdziłem, że egr trzyma 3 śruby i metalowa rurka mocowana na opaski śrubą. Nie wygląda na skomplikowane. Wyjechałem na trasę. Dokładnie do 3 tys jest zamułka a potem jak głupi wali do przodu. Czy tak może działać egr że powyżej 3 tys jest ok?
Opublikowano

Kolego egr trzyma sie na 4 śrubach i wlasnie ta 4 jest przeje...a do odkręcenia:)

Zdejmij rurę z dolotu i zajrzyj do środka czy dużo nagaru....bo to wcale nie powiedziane ze to.

Turbina, sterownik turbiny, czujnik ciśnienia CR, pompka, podciśnienie, wtryski....bez kompa nic nie wskurasz

• 2 tygodnie później...