Skocz do zawartości

Kupno 1er - porady, opinie, porównania. Pomoc w wyborze.

Rekomendowane odpowiedzi

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Haha no nie tak niedługo ;)
  • Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Koledzy coraz bliżej. Ponoć ledów brakło i czekają :lol:

Zastanawiam się jeszcze nad Nerkami czarny połysk i wydech M Performance. Nie chce ktoś nówek oryginałów prosto z fabryki? :roll:

Opublikowano

za ok. 1000zł zrobisz w warszawie np w SSGarage wydech z kwasówki - np. tak zwany cat-back

takze wg mnie ten m pefrormance troche bez sensu ze wzgledu na cenę.

Opublikowano

z autopsji (czyli z wlasnego przykladu) - nie ma jakiegokolwiek wplywu na gwarancję -przy cat backu tracisz gwarancje na tlumik koncowy - tylko ze go nie masz bo go wyciales i wstawiles inny.

na nic innego nie ma wplywu - sprawdzone organoleptyczne u Fusa i w Inchcape

Opublikowano
z autopsji (czyli z wlasnego przykladu) - nie ma jakiegokolwiek wplywu na gwarancję -przy cat backu tracisz gwarancje na tlumik koncowy - tylko ze go nie masz bo go wyciales i wstawiles inny.

na nic innego nie ma wplywu - sprawdzone organoleptyczne u Fusa i w Inchcape

A czy miałeś jakąś grubszą awarię / naprawę w ramach gwarancji z tłumikiem?

Ja dostałem kiedyś dosyć ogólną informację, że każda zmiana / modyfikacja na coś nieoryginalnego, niezatwierdzonego przez producenta powoduje utratę gwarancji na ten element i elementy zależnych układów. I co do tłumika to inny układ wydechowy zmienia sposób w jaki opróżniane są gazy z silnika co może mieć wpływ na silnik. Ergo ASO może odmówić gwarancji w przypadku jakiejś awarii silnika.

Może nie znaczy musi, jeśli na szali stoją relację z dochodowym klientem pewnie i ASO na wiele rzeczy jest w stanie przymknąć oko.

Fus w jakimś wywiadzie wspominał, że dla stałego klienta mechanika helikopterem do Elbląga zawiózł, żeby mu na miejscu naprawić. Czym byłoby zatem przymknięcie okiem na podmieniony tłumik :)

Opublikowano

dwukrotnie po montazu tlumika mialem błąd awarii napędu, awarię oswietlenia tablicy rejestracyjnej (którą moim zdaniem uszkodzili montujac tlumik) i w sumie tyle - brak uwag wszystko zrobione jak trzeba.

natomiast gdyby zrobic tlumik typu przelot - wycinajac DPF i katalizator to wtedy zdeycodwanie gwarancji brak na auto

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam ponownie,

Jest już vin auta, może do dwóch tygodni będzie.. Termin w umowie 28.04 :evil:

Myślę ciągle nad tym wydechem M Perf. Pomijając kwestie finansowe, bralibyście bez namysłu? Jest różnica?

Czy mój nowy/ fabryczny wydech to rzecz w ogóle sprzedawalna? Podpasuje to komuś do innej jedynki z innym benz silnikiem?

Dzięki.

• Członkowie klubu
Opublikowano
Kurcze, nie czaję tej polityki BMW. Skoro do 1.6 Mini takie pierdzi rurki wsadzają to i do BMW by mogli. Albo chociaż MPerformancowy zrobić.
Opublikowano
Kurcze, nie czaję tej polityki BMW. Skoro do 1.6 Mini takie pierdzi rurki wsadzają to i do BMW by mogli. Albo chociaż MPerformancowy zrobić.

to jest nie tylko kwestia pierdzi rurki ale też mapy silnika.

Countryman S nie pierdzi dopoki się magicznego przycisku z napisem "S" nie wciśnie. Wtedy inaczej przepustnica prac....przepraszam ale akurat jak sprzedawca na jeździe testowej zaczął to tłumaczyć zapaliło się zielone i przestałem go słuchać. W każdym bądź razie, mój znajomy ma Countrymana S bez magicznego przycisku i mu nie pierdzi.

Z drugiej strony to w sumie dobrze, że nie pierdzą. Nie oszukujmy 170 koni z hatchabaka diabła nie zrobią. Trochę było by to komiczne jakby każdy jeden silnik w gamie BMW pierdział i strzelał.

Opublikowano

Dlatego proponuję fabrykę z 125i a nie M Perf. ;-)

Myślę, że dla tych 170 kucy ładnie się współgra, a dla chętnego oddam naprawdę w takiej cenie że żal będzie nie spróbować.

• Członkowie klubu
Opublikowano

to jest nie tylko kwestia pierdzi rurki ale też mapy silnika.

Countryman S nie pierdzi dopoki się magicznego przycisku z napisem "S" nie wciśnie. Wtedy inaczej przepustnica prac....przepraszam ale akurat jak sprzedawca na jeździe testowej zaczął to tłumaczyć zapaliło się zielone i przestałem go słuchać. W każdym bądź razie, mój znajomy ma Countrymana S bez magicznego przycisku i mu nie pierdzi.

Z drugiej strony to w sumie dobrze, że nie pierdzą. Nie oszukujmy 170 koni z hatchabaka diabła nie zrobią. Trochę było by to komiczne jakby każdy jeden silnik w gamie BMW pierdział i strzelał.

177 a 184 konie to bardzo mała różnica. Chociaż z drugiej strony porównujemy jedno z szybszych Mini i co najwyżej średnie BMW i pewnie to jest przyczyną.

Gyc78, masz takie rzadkie auto, że pewnie za kilka/kilkanascie lat będzie osiągało niezłe ceny :D

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Mam tłumik z 328i za pińcet jakby ktoś chciał :twisted:
Opublikowano

Gyc78, masz takie rzadkie auto, że pewnie za kilka/kilkanascie lat będzie osiągało niezłe ceny :D

zwłaszcza, że ostatnie takie RWD :)

To chyba niepotwierdzone jeszcze info..?

Z tego co pytałem w salonie to na teraz jest 5szt. 125i w tym 2szt. 3dr ;-)

Opublikowano

zwłaszcza, że ostatnie takie RWD :)

To chyba niepotwierdzone jeszcze info..?

Z tego co pytałem w salonie to na teraz jest 5szt. 125i w tym 2szt. 3dr ;-)

nastepca f20/f21 ma byc na tej samej plycie co mini

Opublikowano

Do kompletnego wydechu dokładam fabrycznie nowe nerki. Ceny do dogadania.

Z tego co czytałem w 2017 ma wyjść jakaś wersja F2x z silnikiem jak mój 2.0 ale 224km zamiast 218km.

• Członkowie klubu
Opublikowano
Nie jest to jeszcze oficjalne info z BMW, raczej przecieki.

Z tego samego źródła słyszałem, że X1 miało być oparte o architekturę przednionapędową(też na płycie mini tej samej co AT i GT).

Ciekawe co wtedy zrobią z serią 2 coupe.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
to nie są plotki ale stanie to się faktem w 2018r. silniki 3-4 cylindry, przedni lub 4x4 napęd oraz pożegnanie ze skrzynią aut. ze stajni ZF .... smutne