Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć ,

Czy ktoś wymieniał wyświetlacz licznika ? i czy w ogóle jest taka opcja czy to już kwalifikuje się o wymiany całych zegarów (niestety wypalone pixele )

Teoretycznie są firmy które to naprawiają tzn. wymieniają taśmę ale z tego co słyszałem może to podziałać miesiąc i ponownie nie będzie wyświetlać wszystkiego prawidłowo .

A być może znacie kogoś w W-wa który mógłby taką operację przeprowadzić w miarę sprawnie .

Z góry dziękuję za info

Pozdrawiam

cn_igi

Opublikowano
Ja miałem problem z pixelami 6 lat temu i bylem u gościa co od reki mi to zrobił. 2 godz i po sprawie.Do dnia dzisiejszego wszystko w porzadku jest.Mam gdzieś poradnik jak to zrobić samemu ale wolałem oddać do specjalisty.
Opublikowano
problemem jest nie wyswietlacz a tasma ktora do niego dochodzi i to ja sie wymienia. Pare lat temu robilem to w e38 i dziala do tej pory. Na 7er.pl jest gosc ktory sie tym zajmuje i ktory mi to robil (wyslalem zegary a za 2 dni mialem u siebie sprawne)
Opublikowano

właśnie zależy mi żeby ktoś to zrobił od ręki. nie mogę sobie pozwolić na unieruchomienie auta :/

lunatic666 gdzie to robiłeś ? tzn. miasto ?

mam też ten instruktarz jak to zrobić ale boję się że to mogę uszkodzić i dlatego wolę nie ryzykować

Z góry dzięki za odpowiedź

pozdrawiam

cn_igi

Opublikowano
właśnie zależy mi żeby ktoś to zrobił od ręki. nie mogę sobie pozwolić na unieruchomienie auta :/

mam też ten instruktarz jak to zrobić ale boję się że to mogę uszkodzić i dlatego wolę nie ryzykować

pozdrawiam

cn_igi

Gdańsk.

Opublikowano
jestem po zabiegu, ja zdecydowałem się na fachowca bo samemu balem się ze cos uszkodze, swoje pixele naprawiałem w Toruniu koszt 180zl jest gwarancja i zrobione na miejscu od reki pojechałem autem u gościa wyciagnalem licznik godzinka i miałem zrobione
Opublikowano

ja też nie zamierzam sam walczyć z tematem , pewnie więcej szkód wyrządzę niż naprawię .

Szukałem kogoś w W-wa , znalazłem ząbki za 180 pln naprawa albo wymiana za 300 pln ale auto chce na dwa dni - trochę długo , także się nie zdecydowałem ale dostałem namiar od kolegi z forum anjinsan'a do gościa z Opoczna i On też właśnie robi na miejscu , powiedział ze 2h i gotowe także tam podjadę i załatwię sprawę .

Opublikowano
a nie wiem jak się firma nazywa ale pewnie to będzie klinika bmw bo to najbardziej znani tam w okolicy są
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Zapraszam :!:

Parędziesiąt ogarniętych zegarów e38/e39/e53. Nie demontuje/nie tykam wskazówek także nie ma problemu ze źle działającymi wskaźnikami :wink:

• 1 rok później...
Opublikowano

Parędziesiąt ogarniętych zegarów e38/e39/e53. Nie demontuje/nie tykam wskazówek także nie ma problemu ze źle działającymi wskaźnikami :wink:

witam serdecznie

Mam problem z zegarami (wyświetlacz) BMW E 53 4.6 is 2003r czy mógł bys mi pomóc???

Opublikowano

witam serdecznie

Mam problem z zegarami (wyświetlacz) BMW E 53 4.6 is 2003r czy mógł bys mi pomóc???

Oczywiście 500 172 250

• 3 miesiące temu...
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano

pozdrawiam

cn_igi

Gdańsk.

Można wiedzieć gdzie w Gdańsku?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Operacja nie jest ciężka. Najprościej nawiercić 4 otworki pod tarczami żeby nie ruszać wskazówek . Miejsca gdzie trzeba wiercić są gdzieś w sieci pokazane. Potem tylko taśma lcd za 10zł i końcówka do lutownica za 20zl ewentualnie trzeba sobie dokupić lutownice np w Castoramie Max 30 zł i zrobione. :D