Skocz do zawartości

BMW E39 523i WBADD31030BU09391

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

========================================
Vehicle information
========================================
VIN: WBADD31030BU09391
Type code: DD31
Model: 523I (EUR)
E-F-R series: E39
Series: 5
Type: LIM
Steering: LL
Doors: 4
Engine: M52
Displacement: 2.50
Power: 125 (170 hp)
Drive: HECK
Transmission: MECH
Paint code: 263 - DUNKELBLAU
Upholstery code: D3DL - STOFF FLOCK STRE
Prod.date: 1996-03-25
S320	Deleted, model lettering
S401	Lift-up-and-slide-back sunroof, electric
S423	Floor mats, velours
S428	Warning triangle and first aid kit
S431	Interior rear-view mirror with auto dip
S465	Through-loading system
S473	Armrest front
S488	Lumbar support, driver and passenger
S510	Headlight vertical aim control
S665	Radio BMW Business RDS
L801	National version Germany/Austria

http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-5-bmw-5-e39-2-5-m52b25-lpg-bbs-remus-ID6yvoez.html

Co myślicie o tej e39? Czy ktoś coś o niej wie? Czy warto za te pieniądze?

Nie miałęm jeszcze samochodu tej marki, nie wiem na co zwracać uwagę przy zakupie, dopiero szukam tematów i czytam poradniki. Na razie wyczytałem, że ten motor daje radę i wytrzyma spokojnie drugie 300kkm itp.

Ile mogą kosztować rzeczy o których wspomina sprzedawca?

Nie będę zachwalał auto ma swoje lata i jak każde ma swoje usterki które mi nie przeszkadzały a wolę o nich napisać a mianowicie przydałoby się poprawić progi (wedle uznania) podłoga w super stanie, wyrobić papiery na lpg, coś na dużych nierównościach zaczyna postukiwać z przodu z prawej strony choć zawieszenie było nie dawno robione oraz przez czujnik obrotu wału czasem ma mniejszą moc (czujnik 50 zł z używki).

Chciałbym samochód na 2-3 lata, bez garażowania, ruda nie zacznie tańczyć jak szalona zakładając, że jeszcze nigdzie nie wychodzi?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

W tych pieniądzach to lepiej golfa poszukaj.

E39 za 6000zł... Masz JAJA

Opublikowano

A potem bedzie ze bmw sie sypie jak zamki z piasku

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
"Wyrobic papiery na lpg" dowcip dnia? Jak ci zależy, to jedz oglądac. Zobaczysz na żywo jak wygląda padaka.
Opublikowano

Z opisu wynika, że sam samochód ceni na te 4000 z hakiem skoro felgi wg niego o wartości 2000 dorzuca w cenie.

Albo to niecodzienna okazja, albo cena adekwatna do jakości. Jeżeli masz tam rzut beretem to zobacz ten samochód,

może wtedy dojdziesz do wniosku aby podnieść budżet i nie szukać z dolnej półki cenowej jeżeli to mina.

Ja bym go dopytał co on ma na myśli mówiąc o "poprawie progów", prawy próg przy kole widać że coś tam ma. Fajnie

jakby dał Ci zdjęcia tego co chce poprawiać. Jeżeli ma problem z mocą z powodu czujnika położenia wału, który wycenia na 50zł

to dlaczego go nie wymieni poprostu? :)

Opublikowano
Niektórzy tworzą opis pod wpływen narkotyków :D Przykład. Był tu taki gostek, który wystawił auto za 12tys a w opisie chwalił się że przez ostatni rok, włożył w auto 17tyś.
Opublikowano
Bo nie ma kasy. Skoro nie mial kasy na legalne zalozenie lpg to wyobrazam sobie jak ten trup musi wygladac. Opony pewnie 13letnie wietnamskie, filtry i olej z 5 lat temu wymieniane. Taka jest codziennosc tanich aut na lpg. Brak kasy na paliwo brak kasy na naprawy.
Opublikowano
  • Autor

Obecnie posiadam samochód więc nie pali mi się jakoś super ze zmianą, po prostu mam odłożone pare zł i myślałem żeby kupić jakiś ładny starszy samochód jak ten. A jeśli się zakocham to zostawić go sobie i doinwestować a obecny sprzedać.

Ta oferta wygląda na fajną dlatego stworzyłem ten temat, i tak, samochód jest z miasta w którym mieszkam. Jest to 20 letnie auto więc cena wydała mi się dość adekwatna, ale jak widzę to lepiej nie kupować chyba tego egzemplarza :)

Opublikowano

Jeżeli jest z Twojego miasta to ja na Twoim miejscu bym go obejrzał, żeby mieć do czego porównywać

później. Na dojazd nie stracisz zbyt wiele czasu i pieniędzy, a doświadczenie jest bezcenne.

Ewentualnie weźmiesz do jakiegoś znajomego mechanika niech obada jeżeli spodoba Ci sie na miejscu.

Opublikowano

Pod maską brakuje mu kierownicy powietrza.

Ma w zamian jakiś dodatkowy zbiorniczek, którego mieć nie powinien, dosztukowany na kawałek blachy aluminiowej.

Przewód od pokrywy zaworów do odmy, jak i kratki przedniego zderzaka to prawdziwe mistrzostwo świata :cry2:

Ale wydech remusa ma.

W Niemczech śmietniki za 800-1000 euro są w lepszym stanie.

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

Opublikowano
Jeżeli chcesz e39 na 2-3 lata (do autora wątku tu się zwracam), to szukanie egzemplarza zaczynaj od ceny x 2 z tego ogłoszenia. Niecałe 3 miesiące temu sprzedałem swoje e39 520i z 98 r. za ponad 12 tys zł, więc moi przedmówcy mają 100 % rację w tym co piszą bez oglądania auta na żywo.