Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć! Mój klient kupił 518d fleet edition czyli wersja bez skóry. Czy możecie polecić firmę, gdzie można w umiarkowanej cenie i dobrej jakości obszyć F10 oryginalną skórą BMW dakota? Otrzymałem już ofertę od renomowanej firmy na kwotę 6.000 netto. Czy wg Was to dobra cena? Pozdrawiam
Opublikowano

Za 6000 na allegro możesz kupić całe wnętrze w idealnym stanie, za 4500 ze śladami użytkowania.

Dorabiane skóry nigdy nie wyglądają jak ori, czarne jeszcze jako tako, ale kolorowe zawsze wyglądają gorzej. Inny kolor, inne marszczenie, szwy, inaczej zmarszczki się robią, inna wytrzymałość, inaczej się ułoży nowa skóra na starej gąbce, nie wiadomo czy poduszki się otworzą.

Kiedyś w f10 chciałem sobie deskę obszyć, oglądałem kilkanaście samochodów robionych przez różne firmy, także tą najbardziej znaną, i nie bardzo mi się to podobało, widać od razu, że dorabiana. Odpuściłem.

Opublikowano
Co do obszywania deski to może racja, ale tutaj chodzi o fotele, boczki, kanapę i podłokietnik. Lekko używane też wchodzi w grę, ale pewnie dochodzi do tego kodowanie itp.
Opublikowano

Witam wszystkich, mój pierwszy post :)

Jeżeli będzie wymieniana tapicerka ciekawe jak to się ma do gwarancji? Czy ASO możne się czepić takiej wymiany gdyby coś się działo?

Przy fotelach sportowych ( alcantara lub skóry) trzeb trzeba będzie dorabiać wiązkę do sterowania lędźwi bo Fleet edition tego nie ma w regulacji, ma tylko standardowo pół elektryczne sterowanie. Przeważnie fotele na allegro nie maja też bocznych poduszek wiec tez trzeba przełożyć. Potem wszytko chyba kodować.

pozdr

Opublikowano
W ASO się nie czepiają, bo ja obszywałem wnętrze w swoim Z4 ;) Niestety mój klient nie chce aż tyle wydać w renomowanej firmie :)
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Najlepiej kupić takie same fotele ale w skórze :)
  • 2 lata później...