Skocz do zawartości

wydech, zlacze elastyczne - 530d touring

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam,

przetarlem mocniej spodem o garb i mam teraz przedmuch na zlaczkach elastycznych, wlasciwie nie jest to wielki problem, choc w pewnym momencie, kiedy sie rozpedzam i odejme troche gazu to slychac buczenie oraz czuc maly rezonans

bylem w warsztacie na trasie, orzekli, ze to tylko kwestia zlaczki, reszta wyglada na zdrowa materie

mam pytanie - czy ktos wymienial cos takiego w e39 i zna wymiary, ja nie zmierzylem a na allegro musialbym podac wymiary, aby cos takiego zamowic

gdzie w miare niedrogo mozna wymienic w wawie lub okolicy taka czesc? na trasie krzykneli 90 zl/sztuke (sa dwie zlaczki) + 30 zl/sztuka wymiana... na allegro widze, ze te zlaczki chodza po 20-60 zl

z tego co zauwazylem, to w mojej e39 dosc czesto zachaczam spodem o jakies przeszkody, tez macie takie problemy, czy u mnie po prostu jakos zawieszenie nizej siedzi?

dzieki i pozdrawiam

artur

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
Ja mam 3.0 d i też przytarłem tą elastyczną złączką. Pojechałem do warsztatu i z ich materiałem wymiana kosztowała mnie 150 PLN.

http://img255.imageshack.us/img255/3750/m54pd.jpg

wcześniej: E32 750 V12 - to była jazda ;-)

Teraz: E39 3.0d

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

masz moze stare zlaczki, aby je zmierzyc? kupilbym wczesniej na allegro i pojechal juz na montaz

czy tez czesto przycierasz wydechem? ja w swoim garazu podziemnym przejezdzajac przez jeden garb, jakbym wolno nie jechal, szoruje rura tuz za tymi zlaczkami

jeden mechanik kiedy zobaczym moj samochod, zapytal czy go obnizalem :) nie wiem czy wszystkie maja takie zawieszenie, ale ja nic nie robilem, zakladam, ze sportowe fotele nie oznaczaja od razu sportowego zawieszenia :) da sie to jakos sprawdzic w necie?

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

na Harfowiej 4 w wawie zaspiewali mi 110 zl za jedna zlaczke(!) + 50 zl za wymiana 1 szt. - na glowe upadli :)

nawet nie chcialo mi sie targowac, bo ile mozna zejsc? :)

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
Ja właśnie za 1 złączkę zapłaciłem 150 PLN :jawdrop: ale w Gorzowie a nie w W-wie :shock:

http://img255.imageshack.us/img255/3750/m54pd.jpg

wcześniej: E32 750 V12 - to była jazda ;-)

Teraz: E39 3.0d

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

niezle maja narzuty, na allegro cos takiego kosztuje 20-60 zl, zalezy od wielkosci, wlasnie, bede musial sie wczolgac pod samochod somehow i zmierzyc wielkosci tych zlaczek

dzieki za odpowiedz :)

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

Ja zapłaciłem za złącze z wymianą prawie 300 PLN - troche drogo, ale śpieszyło mi sie - przyjechałem bez umówienia i chyba troche zapłaciłem frycowe. Tylko jak byłem kiedyś starą fiestą to wział 20 PLN za pospawanie wydechu :D

To jest taki tłumikarz przy Marsa, jak się skręci z Grochowskiej, za wiaduktem - w sumie sensowny gość i ma przyzwoite materiały.