Skocz do zawartości

Problem z kodowaniem kluczyka.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Padła mi bateria w kluczyku, za nim ją wymieniłem minęło parę dni. I teraz gdy próbuje zakodować kluczyk mam dosłownie to co na tym filmiku:

Jak w takim wypadku zakodować kluczyk? Wcześniej pilot z przycisku za każdym razem otwierał i zamykał.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Masz taki kluczyk jak na filmie?

Jak wykonujesz procedurę kodowania? Opisz dokładnie krok po kroku co robisz.

pzdr

yaz

Opublikowano
  • Autor

Dokładnie takie jak na filmiku.

Wkładam przekręcam aż zaświeci się kontrolka poduchy 3 s, wyciągam kluczyk, naciskam przycisk otwierania i trzymając go wciskam 3 razy zamykanie, robiłem już też odwrotnie że zamykanie i 3 x otwieranie.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

TUTAJ jest procedura inicjalizacji.

Sprawdziłeś bezpieczniki, przede wszystkim nr 38?

pzdr

yaz

Opublikowano
  • Autor
No robie wg procedury i nic tylko to co na filmiku że dioda na pilocie zaczyna mrugać i nic więcej, bezpieczniki OK.
Opublikowano
U mnie to samo, rok temu zakodowałem za drugim razem, w zimę rozkodował się ( nie wiem czemu ), poszło za mniej więcej 30-tym, tydzień temu znowu się rozkodował, ale juz zakodować nie mogę. Cztery nowe baterie wymieniane i nic, w wolnej chwili dobiorę się do modułu komfortu, poruszam wtyczkami może cuś nie styka
Opublikowano
Powodem gubienia pamięci przez kluczyk najczęściej są zimne luty na płytce w kluczyku. Szczególnie na blaszkach które czerpią napięcie z baterii