Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej

Pierwszy problem w mojej 4, jakieś 10 dni temu przestał działać dostęp komfortowy, nie działało otwieranie, zamykanie, otwieranie kufra nogą czy z pilota, zamykanie kufra kłódka. Auto pojechało do serwisu na gwarancję, okazało się że padła antena od dostępu ukryta w progu. Wymieniona na gwarancji. Ale co jest ciekawe - Pan z BOKu poradził dokupić przedłużenie gwarancji w przyszłym roku. Na pytanie czy coś się z 4 dzieje, odpowiedział że nie, ale Pan wykupi.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Przy koszcie jakiejkolwiek awarii w takim aucie przedłużenie gwarancji jest śmiesznie tanie. Tylko i wyłącznie przedłużona gwarancja do końca użytkowania auta.

Głupi przykład - w F20 rozszczelniła mi się lampa i zaczęła parować. Reflektor biksenon około 4500 zł wymieniony za darmo bez żadnych problemów.

Opublikowano

W f10 miałem przedłużoną gwarancję do 4 lat, opłacało się z nawiązką, łączny koszt części wymienionych na gwarancji to ~37000zł (przy sprzedaży klient poprosił o historię napraw), m.in. most, magiel, lcd, kontroler idrive, jakieś czujniki, trochę tego było. W f33 na razie skromnie, tylko sonda lambda.

Na pewno warto mieć przedłużoną gwarancję, zwłaszcza jak masz bmw dobrze wyposażone, elektronika niestety psuje się często i kosztuje majątek w aso, a mnogość opcji sprawia, że coraz trudniej dobrać coś na allegro.

Opublikowano
w konfiguratorze widzę przedłużenie gwarancji tylko na 3. rok. Z tego co piszecie to przydałoby się rownież na 4ty i 5ty (leasing będę miał na 5 lat). Ile realnie taka opcja kosztuje dla serii 4?
Opublikowano
]W f33 na razie skromnie, tylko sonda lambda.

Przy jakim przebiegu padła ? U mnie to samo w F36- przy 20tys. dokonała żywota...

Opublikowano

Witam!

Tak trochę z innej beczki pytanie co sądzicie o tym dostępie komfortowym czy opcja przydatna czy po prostu zbędny bajer że sobie zamykamy i otwieramy auto bez wyciągania kluczyka z kieszeni ?

Opublikowano

Powiem tak - dopóki nie miałem, nie przeszkadzało mi wyciaganie kluczyka i otwieranie auta, teraz do każdego auta podchodzę do klamek i dziwię się, że się nie otwiera.

Człowiek przyzwyczaja się natychmiast.

Opublikowano

Przedłużenie gwarancji to złoty interes tak samo jak dostęp komfortowy ,przy kwocie auta rzędu 180-220tys kosztuje grosze a nie trzeba wyjmować kluczyka z kieszeni ,jak idziesz z siatami z

marketu kopiesz pod zderzak

klapa sie sama otwiera,jak dla mnie to must have.

Było:

e36 318i Cabrio

E61 525d

F30 318d Sportline

F36 420i M-Pakiet

Jest : G30 518d SportLine

Opublikowano
Ja również polecam dostęp komfortowy. Dopóki nie miałam, noszenie kluczyka mi nie przeszkadzało. Teraz, jak to mówię, otwieram auto torbą :mrgreen: Skończyło się szukanie kluczyka w torebce. Teraz po prostu wystarczy ją mieć i auto otworzone. Zapakowanie zakupów do bagażnika to też świetna sprawa. Za to co któryś raz bagażnik się otwiera i nie podnosi do góry. Nie wiem czego to jest kwestia. Zastanawiam się, czy to nie dlatego, że mam lotkę :think: A jak to u Was działa?
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Niestety, u mnie po założeniu lotki bagażnik przestał sie otwierać, trzeba mu pomóc ręką :(
Opublikowano
Sorry trochę za off topa ale ogólnie to jestem w wielkim szoku że kobieta sama sobie wybrała i skonfigurowała taki samochód WIELKI PODZIW dla koleżanki. :)
Opublikowano
Niestety, u mnie po założeniu lotki bagażnik przestał sie otwierać, trzeba mu pomóc ręką :(

A lotka Carbon oryginał czy zamiennik ? Bo u mnie oryginał i otwiera sie klapa bez problemu.

Było:

e36 318i Cabrio

E61 525d

F30 318d Sportline

F36 420i M-Pakiet

Jest : G30 518d SportLine

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Pewnie sprężynę jakaś trzeba by wymieniać. Aż tak mi to nie przeszkadza :D
  • 3 lata później...
Opublikowano

jak mowa do komfortowym dostępie to zapytam o szyby, w e92 szyby po podwójnym naciśnięciu guzika na pilocie szyby opuszczały się do płowy, super wygodne do wsiadania na ciasnym parkingu, tu w f32 tego nie mam, da radę to jakoś zaprogramować? a drugie pytanie, mam klapę bez lotki i gdy z guzika otworze to tylko lekko się podnosi? jest możliwość naciągu sprężyn czy coś w tym stylu?

na drugie pytanie sam sobie odpowiadam, TAK naciąg sprężyn jest, wystarczy zdjąć uszczelkę i odgiąć lekko boczek tapicerki w tym miejscu co wchodzi ramię kalpy. Klapa podnosi się elegancko:)