Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam też mam lampy led mój problem jest z deka inny mianowicie nie działa (tez czasami) jeden z segmentów lewego kierunkowskazu, tzn prawy świeci na trzy rzędy a lewy na dwa, było sprawdzane i niby wszystko ok. Też tego nie ogarniam więc olałem, prawdę mówiąc jeśli komuś nie pokaże na włączonych awaryjnych nikt nie zwrócił na to uwagi .
BMW E46 320i
Opublikowano

Ja miałem ostatnio problem przejść okresowe badanie techniczne. Nagle okazało się że migacz nie działa i musiałem się trochę najeździć żeby z tym zrobić(tzn skapłem się że moduły są prawdopodobnie zepsute i czekałem aż zacznie samo działać) i jakoś przeszło choć zaraz i tak przestał działać... To jest lewy kierunek więc trochę niebezpiecznie jak chce skręcać itd. Na allegro napisałem do wszystkich którzy mają światła LED do e46 i tylko jedna osoba odpisała że takie cuś ma i że to jest akurat z uszkodzonego w transporcie kompletu... Strasznie ciężko takie elementy dostać. Jak już założe to nowo kupione moduły to rozbiore te stare i jeśli nie będą bardzo złożone to wrzucę tutaj zdjęcia. Może komuś do naprawy się przyda ;-)

Mi też część ledów nie działa ale stawiam na to że po prostu są przepalone/stare i wlutowanie nowych pomoże...

Opublikowano
To może być kwestia zimnego lutu , zdemontuj i zanieś na warsztat jakiemuś elektronikowi do sprawdzenia.
BMW E46 320i
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Elektryka z allegro już przyszła i po podłączeniu nie chciała działać ale przełożenie kabelków pomogło(tam są takie wtyczki i one były źle podłączone).

Co dziwne, diody które wcześniej nie działały(nie świeciło kilka diod z lewej strony) zaczęły działać xD myślałem że są spalone ale wychodzi na to że coś z tą elektryką było. Z prawej strony 4 jak nie świeciły w kierunku tak dalej nie świecą ale póki co może być.

Jak będę w domu to tą starą elektronike rozwale i wkleje zdjęcia. Może ktoś swój taki układ sterujący światłami zrobi, fajny bajer by był ;-) coś podobnego by można zrobić

i jeszcze jakby światło STOP zapalając się schodziłoby do środka xD
Opublikowano (edytowane)

Kozacki efekt ja kontynuuję car detailing (klamki ,listwa spryskiwaczy z wlotem powietrza na masce, listwa od podświetlania tablicy rejestracyjnej na tylnej klapie mam w kolorze nadwozia polakierowane ) po poprzednim właścicielu ostatnio wymieniałem klosze lamp z przodu i stare klosze wraz z wkładami mam w piwnicy jeden polakierowałem na biało drugi na zielono bo auto zielone zaraz dorzucę zdjęcia .

Tu widać ori po wymianie klosza są czarne matowe a listwa pod lampą Kolor FARNGRUEN METALLIC (386) w kolorze auta

http://imageshack.us/a/img841/8313/20120614145701.jpg

fotka w białym kolorze do listwy pod lampą cosmoschwarz

http://imageshack.us/a/img707/2401/20121001151949.jpg

zielony z Mazdy kuziego

http://imageshack.us/a/img843/4590/20121001151916.jpg

to są przykłady do siebie polakieruje na FARNGRUEN METALLIC (386) jak klamki i resztę elementów wyglądają świetnie w porównaniu do serii. mam wersję z chromowanymi listewkami i wykończeniami więc efekt końcowy będzie miażdzący .

http://imageshack.us/a/img4/3593/20120809195806.jpg

Edytowane przez radE46cki
BMW E46 320i
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak już lecę ! Żarówki też się palą nawet częściej niż ledy.

No palą się częściej, taka zasada działania, ale LEDY mają być wieczne, a wieczne są tyle te OEM. Te hińskie to trzymają wyjątkowo którko. Po za tym, ze wymianę wszystkich żarówek z tyły zapłacę hmmm 20złotych maks, a za ledy...???

PZDR>

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam ma problem z ledami w BMW, poprzedni właściciel miał pomysł żeby wsadzić do niej ledy i tak zrobił problem jest taki że kupiłem ją już z niedziałającym lewym światłem to znaczy migacz działa poprawnie czy to z awaryjnych i z kierunku nie ma problemu załącza się za każdym razem, problem jest ze stopem i światłem pozycyjnym które się nie załącza. Dziś wybadałem sprawę i podmieniłem ten moduł z lewej z prawa strona i światło ruszyło od razu a po założeniu "uszkodzonego" modułu na prawa takie same objawy jak z lewej strony

http://iv.pl/images/08764597286113940004.jpg

Wziąłem moduł do domu na jakąś godzinkę i poszedłem znów do samochodu, zapalam świata oba działają, 30 min później już moja radość się skończyła światło padło od nowa. Wziąłem od nowa ten moduł do domu podgrzałem go suszarką i znów działa. Jest on raczej nierozbieralny(jedyne co widze to dwa wystające do połowy kondensatory) zalany jest jakimś klejem wiec nie idzie go głębiej przebadać. Ale może ktoś z forumułowiczów miał podobny problem i podzieli się jak go rozwiązać. Zakup nowej lampy nie wchodzi w grę, muszę jakąś tę wskrzesić ewentualnie zakup samych przetwornic :)

Pozdrawiam i proszę o pomoc :)

Opublikowano
W kostce ? musze sprawdzic u siebie wydaje mi sie ze moze ktorys z przewodow utlenil sie. Bede próbowal jak cos wykombinuje dam znać, a jeśli ktos mial podobny problem z tym ustrojstwem dalej czekam na kontakt :)
Opublikowano
rozwiazane wystarczylo dorobic mase z glownego wtyku pomijajac jeden modul(ten zaznaczony), kierunki dzialaja stop dziala postojowe działa :)
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano
Jestem nowy na tym forum więc witam wszystkich. Też miałem ten problem nieświecił stop i pozycyjne stukając w czarną kostkę tą z kondensatorami czasami światła migneły więc wymieniłem kondensatory ale nie pomogło zato pomogło wydłubanie całości (płytki razem z żywicą) z tego plastiku i poprawienie wszystkich lutów na płytce i sukces lampa świeci (luty są pod plastikiem z drugiej strony kondensatorów) może komuś się to przyda.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Witam Panowie, otóż mam problem z lampami tylnymi Led. Mianowicie czasami lampy działają, czasem działa tylko prawa, a zdarza się, że wgl nie działają. Mam autko prawie rok i nie było z tym problemu. Co to może być Panowie??