Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Potrzebujesz aplikacji Bimmercode.

Tak , aplikacja wiadomo tylko czy taki interfejs na BT da radę czy raczej musi być po kablu . Co do Bimmercode to jaki koszt za wersję z możliwością kodowania ?

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ja korzystam przez BT i jest świetnie.

Koszt zakupu aplikacji to jeśli dobrze pamiętam +/- 150zł na iOS.

BMW F31 320d ED (N47T) - Mobil 1 ESP 5W-30 + AR9200

BMW F20 118d (B47) - MOTUL 8100 X-CLEAN+ 5W-30

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja mam Bimmercode'a, Esys'a i BMWAicodera. Do szybkich kodowań używam tego ostatniego. Program darmowy, wystarczy kabel enet za 25 zł.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Wiec zakodowałem i są Ale się nie ruszają.

Da się z tym cos zrobic ?

Zdziałałeś coś w tym temacie czy zegary pozostały nieaktywne ?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
czy te wskazniki sa miarodajne? mam 328i 245hp po czipie i zamyka licznik na 300-320 koniach a kilka lat temu przed naprawami po czipie juz przez innego wlasciciela mialo tylko 270km ? mogl cos naprawic /wymienić czy po prostu jest blad jakis pomiarowy w tych wskaznikach? Edytowane przez damian77b
  • Moderatorzy
Opublikowano
Wskaźniki pokazują tylko orientacyjną moc wyliczoną przez sterownik. U mnie po chipie pokazuje więcej mocy a mniej momentu niż w rzeczywistości więc na to nie patrz.

spacer.png

Opublikowano
Wskaźniki pokazują tylko orientacyjną moc wyliczoną przez sterownik. U mnie po chipie pokazuje więcej mocy a mniej momentu niż w rzeczywistości więc na to nie patrz.

A ile pan ma mocy i momentu a ile pokazuja te wskazniki ? bo auto ma mega kopa ale ciekawi mnie jaki jest blad pomiarowy przez ten sterownik 10-20%?

• Moderatorzy
Opublikowano

Pokazuje mi ok. 15% mocy za dużo i 10% momentu za mało. Przy chipie wskaźniki zostały "przeskalowane" o 20%.

Generalnie zależy jak utrzymała się seria bo u mnie po 100tys. Moc się trzymała a momentu miałem 5% więcej. Mniej więcej się to zgadza.

spacer.png

Opublikowano
Pokazuje mi ok. 15% mocy za dużo i 10% momentu za mało. Przy chipie wskaźniki zostały "przeskalowane" o 20%.

Generalnie zależy jak utrzymała się seria bo u mnie po 100tys. Moc się trzymała a momentu miałem 5% więcej. Mniej więcej się to zgadza.

ja moc mam przeskalowana na 320koni i tak zamyka caly budzik, czy bedzie realnie 270 czy 290 to nieodczuje sie nawet, bez hamowni to pewnosci w 100% nie bedzie sie mieć niestety ale dzięki.

• Członkowie klubu
Opublikowano
A czym i jak przeskalowuje się te wskaźniki po chipie?

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• Moderatorzy
Opublikowano

Z tego co wiem, zmienia się w mapie w DME.

Nie da się tego "przekodować".

spacer.png