Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry, czy ktoś z Was się orientuje czy do F10 pasuje schowek na okulary dedykowany do X1 nr części 51164862872

244644_x800.jpg

Dziękuję i pozdrawiam

Opublikowano

Miałem zamontowany u siebie. Pasuje idealnie kształtem do podsufitki. Są 3 kolory do wyboru. Jest jeden malutki problem, rączki w f10 montuje się na wcisk a w x1 na wkręty, więc trzeba kupić kostkę na wkręt i wcisnąć w kwadratowe wycięcia w blasze.

Z tego co pamiętam to kostka ma mieć bok 12mm ale sprawdź po wyjęciu rączki bo robiłem to 5 lat temu.

http://images.sklepy24.pl/38149054/579/large/a82024-kostka-mocowanie-reflektora-zderzaka-wycieraczek-opel-1216957.jpg

Opublikowano

Pamiętam, że było ciężko. Uważałem na podsufitkę natomiast mocowanie rączki podważałem śrubokrętami, trochę się zniszczyła. Nie miałem metalowych wyjmików a zatrzask jest bardzo twardy. Możesz spróbować zagiętym śrubokrętem.

Wyszedłem z założenia, że rączka mało kosztuje i jej nie szkoda, f10 sprzedałem ze schowkiem co bardzo ucieszyło następnego właściciela. Więc rączka i tak poszła do kosza.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Udało mi się to zamontować wczoraj :D

Teraz wreszcie te okulary nie będą mi się walały :cool2:

Co do kostki to zastosowałem ten wskazany z akcji, ale mam wrażenie, że mogłaby być większa - otwór, w który się go wsadzaj ma szerokość ok. 10mm, a kostka taka mała. Śruba od "schowka" jest jednak na tyle gruba, że odpowiednio to rozsadziła :)

Wygląda, że to działa :)

Co do demontażu rączki to nawet można jej nie zniszczyć :)

Gdzieś był filmik na youtobe z podobną rączką. Trzeba od góry coś wsadzić aby wypchnąć ten zabezpieczający plastik. Ja trochę siłowo wsadziłem cienki śrubokręt, ale lepszy by był rodzaj haczyka.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witajcie mam pytanie gdyż w necie mogę znaleźć tylko raczną - może macie możliwość załatwić szarą ? w dobrej cenie ?