Skocz do zawartości

Schowek na okulary

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry, czy ktoś z Was się orientuje czy do F10 pasuje schowek na okulary dedykowany do X1 nr części 51164862872

244644_x800.jpg

Dziękuję i pozdrawiam

Opublikowano
Bardzo dobre pytanie - czekam na odpowiedz
Opublikowano

Miałem zamontowany u siebie. Pasuje idealnie kształtem do podsufitki. Są 3 kolory do wyboru. Jest jeden malutki problem, rączki w f10 montuje się na wcisk a w x1 na wkręty, więc trzeba kupić kostkę na wkręt i wcisnąć w kwadratowe wycięcia w blasze.

Z tego co pamiętam to kostka ma mieć bok 12mm ale sprawdź po wyjęciu rączki bo robiłem to 5 lat temu.

http://images.sklepy24.pl/38149054/579/large/a82024-kostka-mocowanie-reflektora-zderzaka-wycieraczek-opel-1216957.jpg

Opublikowano
  • Autor
Wielkie dzięki! Zamawiam :)
Opublikowano
Możesz podpowiedzieć jak bezpiecznie zdemontować tą rączkę jak jest na wcisk?
Opublikowano

Pamiętam, że było ciężko. Uważałem na podsufitkę natomiast mocowanie rączki podważałem śrubokrętami, trochę się zniszczyła. Nie miałem metalowych wyjmików a zatrzask jest bardzo twardy. Możesz spróbować zagiętym śrubokrętem.

Wyszedłem z założenia, że rączka mało kosztuje i jej nie szkoda, f10 sprzedałem ze schowkiem co bardzo ucieszyło następnego właściciela. Więc rączka i tak poszła do kosza.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
Ktoś już sprawdził jaka kostka pasuje? :)
Opublikowano

Udało mi się to zamontować wczoraj :D

Teraz wreszcie te okulary nie będą mi się walały :cool2:

Co do kostki to zastosowałem ten wskazany z akcji, ale mam wrażenie, że mogłaby być większa - otwór, w który się go wsadzaj ma szerokość ok. 10mm, a kostka taka mała. Śruba od "schowka" jest jednak na tyle gruba, że odpowiednio to rozsadziła :)

Wygląda, że to działa :)

Co do demontażu rączki to nawet można jej nie zniszczyć :)

Gdzieś był filmik na youtobe z podobną rączką. Trzeba od góry coś wsadzić aby wypchnąć ten zabezpieczający plastik. Ja trochę siłowo wsadziłem cienki śrubokręt, ale lepszy by był rodzaj haczyka.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witajcie mam pytanie gdyż w necie mogę znaleźć tylko raczną - może macie możliwość załatwić szarą ? w dobrej cenie ?