Skocz do zawartości

bmw e46 2001r combi problem ze zmieniarka plyt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Nie znalazłem w wyszukiwarce podobnego wątku więc proszę o pomoc :)

Jechałem sobie któregoś dnia słuchając płyt CD (zmieniarka w bagażniku) i przy przełączaniu na inną płytę po chwili pojawił mi się na wyświetlaczu komunikat " no disc". Mam w zmieniarce kilka płyt i żadnej z nich radio nie "widzi" :?

Opublikowano

Witam!

W tej sytuacji mysle, ze uszkodzony masz laser. Po prostu wypalił sie. Podobny objaw mialem u siebie w tradycyjnym radiu. Prponuje zakup lasera i wymiane:)

• 2 lata później...
Opublikowano
Mam problem. Nie dziala mi zmieniarka. Jaka moze byc przyczyna? wkladam plyte i wciskam MODE (cos kreci przez 5sekund jak wloze plytke to slychac jakis dzwiek silniczka z bagaznika) i wyskakuje NO DISC. Tak jakby tej plyty nie czytalo. (oczywiscie w dobrym formacie nagrana).
Opublikowano
Sprawdź jeszcze czy któraś płyta nie "wyskoczyła" z szufladki oraz wkładając zmieniarkę z powrotem dociśnij ją i wsłuchaj się czy zmieniarka pracuje.
Opublikowano
U mnie jak chłodno się zrobi często zmieniarka się zacina. Wsadzam kieszeń na płyty i zmieniarka rozpoczyna sprawdzanie ile ma płyt. W tym momencie zdarza się, że jak wciągnie pierwszą płytę to się zacina. Wystarczy w odpowiednim momencie pier****ąć ją od dołu tak by ta płyta wróciła do kieszeni na płyty i reszta płyt mogła być sprawdzona.
Opublikowano

Sorka chlopaki, ze tak dlugo, ale praca, praca i jeszcze raz praca.. tak to jest jak polowa zalogi bierze L4 na swieta ;/ Niestety czyszczenie nie pomoglo.. nie wiem gdzie lezy wina, ze nie czyta mi w ogole plyt.

Lucasp: nie slysze, by zmieniarka zmieniala jakakolwiek plytke i probowala ja czytac. Probowalem na wszystkich slotach.

mrpawcio: niestety po dociśnieciu nie ma żadnego efektu. Caly czas zachowuje sie tak samo.

szwojtyla: u mnie slychac jak plytke wciaga do srodka lecz nie ma to żadnego efektu bo i tak wyskakuje NO DISC

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam serdecznie mam problem ze zmieniarką cd a nie chcę zakładać nowego tematu ;)

Więc tak:

Gdy wciskam MODE wyskakuje wszędzie "no disc" a mam pełno....szuflada nie chce wyjść i gdy tam poświeciłem latarką zobaczyłem, że jedna z płyt wyszła do połowy i stanęła... teraz nie wiem co robić. Za wszelkie info będę wdzięczny :cool2: Pozdrawiam

Opublikowano
Naciśnij przycisk od wyciągania kasety i jak usłyszysz, że zmieniarka zaczyna próbować wywalić kasetę uderz mocno od spodu. Przycięła się po prostu. Jeśli problem będzie często się powtarzał to weź rozkręć zmieniarkę i sprawdź zawieszenie mechanizmu.
  • 2 lata później...
Opublikowano

Witam, mam problem ze zmieniarka plyt, radio chyba po prostu go nie widzi gdy chce przelaczyc ma zmieniarke pisze NO TAPE, dodam ze wymienialem climatronic i musialem odlaczyc radio po podlaczeniu mialem problem z radiem pisalo DISABLED to wyczytalem ze musze kabelek dotknac z pinem 7 tak zrobiłem, radio zaczelo dzialac, ale nie chce przelaczyc na CD, zmieniarka normalnie wypluwa magazynek i po wlozeniu robi test wszystkich plyt, ale na radiu zero reakcji.

Z gory dziekuje za pomoc ! :)

Edit: Mam oryginalne radio bmw business. Czytalem rozne fora i kilka sposobow ktorych sie doczytalem probowalem, lecz nic nie pomaga, a kable od radia mam krotkie ze ledwo kostke idzie odpiac, wiec zbytnio nie chce szukac w ciemno i na darmo :p

Edit2: Zwróciłem uwage tez ze nie dziala mi tuba basowa. Przed odlaczeniem radia wszystko dzialalo

PS.

Nie doczekalem sie odpowiedzi, ale udalo mi sie samemu do wszystkiego jakos dojsc i naprawic. Pozdrawiam